Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT en el Fòrum d’Ocupació de la UV, una oportunitat per a conèixer possibilitats de futur

El XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València ha començat aquest dimarts en la Facultat de Dret del Campus de Tarongers, a ell van acudir centenars tant d’estudiants com de recentment titulats a la recerca d’informació sobre beques, pràctiques i ofertes d’ocupació especialitzades en les àrees d’Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri els qui han pogut assessorar-se en 44 estands i a través de 18 xarrades. Al llarg dels tres dies en els quals es desenvolupa aquest acte en diferents campus participen més de 80 empreses i estan programades al voltant de 60 activitats. La Fundació Universitat-Empresa ha participat amb stand en el qual ha informat sobre pràctiques i oportunitats d’ocupabilitat.

L’acte inaugural va estar presidit el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat pel vicerector d’Estudis de Postgrau, Rafael Crespo; la directora general de Planificació i Serveis del SERVEF, Eva María Hernández; el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Enric Roig; el diputat de Projectes Europeus, Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i Contractació de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes; i el director del OPAL, Vicent González Romá. Per part de ADEIT, el seu president, Juan Manuel Pérez-Mira, també va estar present a més dels equips decanales de les facultats del Campus i altres autoritats universitàries.

També en altres campus
Amb la finalitat de cobrir l’oferta laboral de totes les titulacions de la Universitat de València, el Fòrum es va traslladar, el dia 25, al Campus de Burjassot-Paterna. La Facultat de Farmàcia va acollir els estands de 27 empreses i institucions especialitzades en les àrees científica i de salut. Durant la jornada també es van celebrar una quinzena de conferències sobre beques, ocupabilitat en l’estranger i desenvolupament professional.

Els estudiants i recentment titulats van poder resoldre els seus dubtes en el stand de ADEIT sobre com realitzar pràctiques extracurriculares, com participar en el programa MOTIVEM i com aportar una empresa a les seues pràctiques.

Així mateix, el Fòrum estarà present en la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE el dijous 26 on 35 empreses i institucions s’instal·laran, de 9 a 15 hores, i hi haurà 17 xarrades sobre pràctiques externes, joves talents, orientació laboral o desenvolupament professional. Així mateix, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, en el Campus de Blasco Ibáñez, també acollirà aquest fòrum on tindran lloc vuit activitats entre les 9:30 i les 18 hores. Ací tornarà el Speed Cafè, una experiència que va començar l’any passat que consisteix a situar a ocupadors i candidats en un ambient distès que els permeta parlar, mentre prenen un cafè.

La Fundació ADEIT ha estat present en els tres campus en els quals els estudiants i recentment titulats han pogut resoldre els seus dubtes sobre com realitzar pràctiques extracurriculares, com participar en el programa MOTIVEM i com aportar una empresa a les seues pràctiques. A més, la majoria de l’alumnat també s’ha informat sobre com inscriure’s en les Beques de Formació Professional Pràctiques gestionades per ADEIT.

Patrocini
El XII Fòrum d’Ocupació ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de València, Decathlon Espanya, la Diputació de València, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), Aimplas-Institut Tecnològic de Plàstic, Alfatec, Torrecid Group, Alain Afflelou, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), Broseta Advocats, Lidl Espanya, Esmalglass, Analog Devices Inc., Deloitte Espanya, Sopra Steria, Bricomart, el Col·legi d’Economistes de València, Vodafone Espanya, Garrigues Advocats, Incliva-Institut de Recerca Sanitària, Management Solutions, COGRASOVA, National Nederlanden, Baleària, Laboratoris Maverick, MaxLinear, Power Electronics, edorasware, Inserida Empre-Fundació ONZE i GMV INNOVATING SOLUTIONS SL.

Notícia publicada: 25/10/2017