Inici / Notícies
NOTíCIES

Kinesiotape, aliat de fisioterapeutes i logopedes per a la recuperació neuromuscular infantil

Prevenir, valorar, diagnosticar i corregir les disfuncions neuromusculars que puguen interferir en la producció del parla, des del naixement fins a la vellesa: aquest u objectius principals del Curs de Vendatge Neuromuscular en Teràpia Miofuncional del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primària, que tindrà lloc els pròxims 6 i 7 de maig en ADEIT.

Una formació que tractarà d’acostar els principis bàsics d’aquesta tècnica de vendatje, denominada neuromuscular o kinesiotaping, aplicada a la prevenció i recuperació de disfuncions neuromusculars en xiquets i xiquetes fins als 6 anys.

«Els vendatges neuromusculars són una estratègia de treball interdisciplinar que pot ser utilitzada tant per fisioterapeutes com per logopedes, i és ací on es veu reflectida la capacitat dels professionals per a abordar al pacient d’una forma conjunta, no com part d’un tot», apunta Francisco Alcantud, catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació i coordinador d’aquest curs.

Aquesta formació té com a objectiu la prevenció i recuperació de disfuncions neuromusculars en nens i nenes fins als 6 anys.
Alcantud també subratlla la importància de realitzar aquesta formació per a professionals d’aquest àrea de treball degut al fet que durant la formació de grau -apunta- aquestes tècniques són poc o gens tractades: «és molt important que logopedes, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, mestres d’audició i llenguatge, que treballen amb xiquets en les etapes preescolars i escolars, puguen reciclar-se, aprendre o recordar aquestes tècniques».

Verónica Gutiérrez, fisioterapeuta i especialista en vendatge neuromuscular i responsable del centre d’Atenció Primerenca de Fuensocial a Màlaga, serà la docent encarregada d’aquesta formació.

Mes informació:
Curs de Vendatge Neuromuscular en Teràpia Miofuncional

Notícia publicada: 23/03/2016