Inici / Notícies
NOTíCIES

Un curs, únic a Espanya, estudia les complicacions i tractament de les lents de contacte

La Universitat de València ofereix una nova edició de l’Expert Universitari en Aplicacions Oftalmològiques de les Lents de Contacte. Aquest curs, únic a nivell nacional, té com a objectiu formar a professionals de l’oftalmologia en l’àrea de les lents de contacte, un camp en el qual no existeix formació específica per a aquests professionals hui dia a Espanya i que afecta a més d’un set per cent de la població entre 16 i 65 anys.

A Espanya no existeix formació específica sobre lents de contacte per a oftalmòlegs. Aquest diploma on-line donarà resposta acadèmica a aquests professionals.
Antonio López Alemany
Com indica el director del postgrau, Antonio López Alemany, la formació en lents de contacte sí que està reglada en el cas del col·lectiu d’òptics-optometristes, però no en el d’oftalmòlegs. Per aquest motiu la principal novetat d’aquest curs, exposa López, siga donar a conéixer les tècniques d’adaptació i d’utilització de les lents de contacte a metges residents en oftalmologia i oftalmòlegs interessats a utilitzar les lents com a mitjà per a tractar malalties visuals com a mesura terapèutica o de la utilització de les lents com a correcció de les ametropies oculars.

Actualment, formació de lents de contacte en oftalmòlegs deficitària
Encara que, segons remarca el director del diploma, encara mancada nivell d’ús de lents de contacte com a element per a compensar els problemes visuals dels pacients o com a element per a ser utilitzat de manera terapèutica en els pacients. L’oftalmologia espanyola té un nivell «molt bo» en superfície ocular, de fet, com a precisa López Alemany, professionals de l’oftalmologia d’Espanya estan participant en els millors grups de treball internacionals.

No obstant això, durant la seua pràctica clínica utilitzen o prescriuen la utilització de les lents de contacte amb finalitats òptics, cosmètics, prostètics o terapèutics, per la qual cosa han de conéixer «qualsevol complexitat que puga sorgir amb elles», objectiu principal d’aquest postgrau, subratlla López.

Més informació i inscripcions:
Expert Universitari en Aplicacions Oftalmològiques de les Lents de Contacte

Notícia publicada: 07/11/2019