Inici / Notícies
NOTíCIES

Els titulats de la UV poden accedir a trobar treball a Europa a través del portal EURES

«Quan un país cerca treballadors fora de les seues fronteres és perquè amb l’oferta nacional no cobreixen les seues necessitats, cal estar mentalitzat », ha afirmat Diego Moliner, conseller de la xarxa EURES de València, en el marc d’una nova sessió de Dilluns amb Ocupació.

Diego Moliner:
«A Europa cerquen, en general, mà d’obra qualificada amb títols professionals que avalen la formació»
L’objectiu de la seua conferència ha estat informar sobre les oportunitats d’ocupació i aprenentatge a Europa a través del portal EURES, una xarxa de cooperació destinada a la lliure circulació dels treballadors en el marc de l’Espai Econòmic Europeu. Les persones que han assistit a la conferència han pogut conèixer de primera mà com cercar treball en l’entorn europeu a través d’aquest portal, quins són les eines més útils per a enfocar la cerca i han sigut assessorats amb consells sobre com han d’aplicar a les ofertes de treball en funció dels països de destinació: «A Europa cerquen, en general, mà d’obra qualificada amb títols professionals que avalen la formació», assenyalava el conseller d’EURES.
També ha subratllat la necessitat de triar el país de destinació en funció dels dos condicionants principals: el nivell d’idioma i la professió. «Als països europeus grans generalment exigeixen l’idioma nacional i és més difícil trobar una oferta en anglès que en països xicotets amb llengües minoritàries com Suècia o Noruega», matisava. A més, Diego Moliner ha assenyalat que els perfils professionals més sol·licitats són els del sector sanitari, hosteleria qualificada, enginyeria industrial i formació professional branca industrial. Respecte al perfil per edats no està definit ja que les ofertes publicades per EURES no tenen limitació per edat.

La conferència s’ha realitzat en el marc de Dilluns amb Ocupació, una iniciativa d’ADEIT a través de la qual es donen cita empreses i entitats per a presentar les possibilitats d’ocupació a titulats de la Universitat de València. Tota la informació sobre les sessions de Dilluns amb Ocupació es poden seguir setmanalment en la web d’ADEIT:

Dilluns amb ocupació. Pròxima sessió i inscripció.

Notícia publicada: 12/05/2014