Inici / Notícies
NOTíCIES

Tot sobre el sector del vi i l’oli en un màster únic de la Universitat de València

Espanya és la primera potència del món en producció i exportació d’oli d’oliva amb una producció, en l’última campanya, d’1.804.938 tones. A més de la producció d’oli, que va generar l’any passat un valor econòmic de 3.592 milions d’euros, Espanya també és el tercer productor mundial de vi i most, amb una facturació total dels cellers espanyols de 6.500 milions d’euros a l’any i que compta amb una superfície de 969.000 hectàrees de vinya, un 13% del total mundial.

Per a donar resposta amb formació actualitzada sobre mètodes i tècniques de cultiu de la vinya i de l’olivera, l’elaboració de vins, la producció de diferents tipologies comercials de l’oli, l’anàlisi de productes, la comercialització i la seua investigació naix el primer màster en línia que combina l’estudi de la viticultura, l’enologia i l’olivicultura.

Aquest màster en línia oferirà resposta des de les últimes tècniques de cultiu de la vinya i de l’olivera fins a la seua comercialització i investigació
El Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura de la Universitat de València va dirigit a personal amb formació en graus relacionats amb la indústria agroalimentària com a Ciència i Tecnologia dels Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria dels Aliments o Enginyeria Agroalimentària, a més de per als professionals de la indústria alimentària que desitgen ampliar els seus coneixements sobre aquests dos sectors.

De l’origen del producte fins al seu consum final
El director del màster, el professor del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, Giuseppe Meca, explica que, pel propi caràcter multidisciplinari del màster, el seu principal objectiu és acostar a la realitat laboral del sector.

«El màster ofereix una visió global i avançada de l’origen del producte vitivinícola fins al seu consum final, estructurant-se en assignatures que pertanyen a tres matèries fonamentals: viticultura, enologia i comercialització del vi, repetint la mateixa estructura per la part inherent a l’olivicultura i a la tecnologia i processos dels olis i derivats», subratlla Meca.

A més d’estar en contacte amb sommeliers, enòlegs i viticulturs, en el màster impartiran docència professionals de reconegut prestigi, tant a nivell nacional com internacional. I l’alumnat podrà comptar fins amb 900 hores de pràctiques en cellers i empreses del sector de l’oli.

Més informació i inscripcions:
Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura de la Universitat de València

Notícia publicada: 07/04/2020