Inici / Notícies
NOTíCIES

Desmitificar certes creences sobre l’amor, entre les solucions a la violència familiar

«Últimament s’ha experimentat un creixement de la violència familiar, que coincideix també amb una major sensibilització social cap a aquesta problemàtica», assenyala María López Latorre, professora del departament de Psicologia Bàsica i directora del Certificat de la Violència Domèstica de la Universitat de València. Desmitificar certes creences sobre l’amor i ensenyar als joves a detectar els signes o senyals que els puguen estar avisant que la seua parella és abusiva són dues de les mesures que es treballen en l’escola i en els instituts per a crear relacions de parella saludables i per a treballar tot el referent a la intel·ligència cognitiu-emocional, explica la professora López Latorre.

Davant la creixent demanda social d’especialistes en l’àmbit de la intervenció sobre la violència social, la Universitat de València presenta, un any més, una nova edició del Certificat de la Violència Domèstica. Una formació de postgrau de dos mesos de durada dirigida a professionals que desitgen treballar en l’àmbit social i jurídic de la violència domèstica: serveis socials, escoles, centres de menors, jutjats de menors i família, centres penitenciaris, associacions de suport a víctimes de la violència.

El programa del certificat se centra en tres grans blocs: violència i família, violència i parelles i violència i menors. A més inclou, dins d’un d’aquests mòduls, un taller titulat “la màscara de l’amor”: un seminari de prevenció de la violència de gènere entre adolescents creat per a ser dut a terme en els instituts d’Educació Secundària en el qual s’aprofundeix en aspectes de risc d’aquesta violència a partir de l’anàlisi de curtmetratges. «La falta de control emocional, l’escassetat d’habilitats per a la resolució de problemes o l’afany de control són, entre uns altres, factors de risc que poden reproduir-se en entorns socioeconòmics diversos», expliquen des de la direcció del diploma.

De caràcter presencial, la prescripció a aquesta formació de postgrau estarà oberta fins a mitjans de febrer.

Més informació:
3ª edició del Certificat de la Violència Domèstica

Notícia publicada: 08/01/2015