Inici / Notícies
NOTíCIES

L’anàlisi del rendiment, nínxol professional en l’àmbit de l’esport competitiu

Cada vegada són més els clubs que estan incorporant als cossos tècnics dels seus equips professionals especialitzats en anàlisis de rendiment esportiu, explica José Francisco Guzmán, professor del Departament d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de València. El professor Guzmán, que dirigeix la primera edició del Diploma en Anàlisi de Rendiment Esportiu, assegura que l’anàlisi del rendiment en competició és, a més, una competència professional de primera necessitat per a entrenadors i preparadors físics, ja que els permet establir planificacions de l’entrenament ajustades a les necessitats, així com estratègies de competició adequades.

Aquest nou diploma, que començarà el pròxim mes de gener i es perllongarà fins al mes de maig, aprofundeix en diferents qüestions com en l’anàlisi biomecànic, en les eines relacionades amb l’edició de vídeo com peça clau per a l’elaboració d’informes de rendiment i en les tècniques de tractament de dades i programes estadístics. A més, el curs prepararà els estudiants per a ser capaços de planificar i organitzar un departament d’anàlisi de rendiment ajustat a les característiques del club i de l’esport que es tracte.

En el curs, a més de principis generals, s’analitzarà el rendiment en esports com tennis, el pàdel, futbol, bàsquet, handbol i altres.

La revolució de les noves tecnologies
La millora dels mitjans tècnics i informàtics han ampliat les possibilitats de l’anàlisi de rendiment, expliquen des de la direcció d’aquest nou curs de postgrau. D’ací, que resulte «necessari un reciclatge d’aquells professionals que analitzen el rendiment dels seus esportistes o equips», subratllen.

El diploma s’impartirà de dilluns a dimecres, de 15 a 18 hores, en la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Més informació i inscripcions sobre el Diploma en Anàlisi de Rendiment Esportiu

Notícia publicada: 21/12/2015