Inici / Notícies
NOTíCIES

El Diploma en Didàctica de l’Español, una bona eina per a docents en l’estranger

Amb 16 edicions a les seues esquenes, el Diploma d’Especialització en Metodologia i Didàctica de l’Español com a Llengua Estrangera de la Universitat de València s’ha convertit en una bona eina per a treballar en l’estranger com a professor d’espanyol. Aquest curs s’assenta fonamentalment tres bases, segons José Ramón Gómez, el seu director: «adquirir una formació teòrica qualificada com a professors d’espanyol com L2 i LI, a partir de la reflexió entorn de conceptes com la competència comunicativa; analitzar i practicar les tècniques, instruments i procediments necessaris per a l’ensenyament-aprenentatge dels alumnes i familiaritzar-se amb les aportacions curriculars més recents, així com amb la seua repercussió en aquest procés».

«Els alumnes que finalitzen el curs obtenen un doble certificat: u conjunt de l’Institut Cervantes i de la Universitat de València i un altre, d’aquesta última», explica el director del curs

«Els alumnes que finalitzen el curs obtenen un doble certificat: u conjunt de l’Institut Cervantes i de la Universitat de València i un altre, d’aquesta última. Tots dos títols aconsegueixen una major facilitat per a trobar treball», explica Gómez, director del Diploma d’Especialització en Metodologia i Didàctica de l’Español com a Llengua Estrangera de la Universitat de València.

Així mateix, els estudiants tenen la possibilitat de realitzar pràctiques formatives com a professors d’ELA en dos centres de València, tots dos acreditats per l’Institut Cervantes: el Centri d’Idiomes de la Universitat de València i Taronja School i fins i tot alguns poden realitzar pràctiques en centres de l’Institut Cervantes a l’estranger. L’alumnat utilitza aquest curs principalment com una eina per trobar treball com a professor a Espanya o a l’estranger així com per tractar amb estudiants estrangers, treballar com a lector en una universitat d’un altre país o com free-lance.

Internacionalització del curs
Un dels punts forts del curs és la seua internacionalització. «Rebem alumnes d’altres països juntament amb altres cinc professors becats per l’Institut Cervantes cada any que treballen als seus centres com a professors col·laboradors. Tot això beneficia a l’alumnat a l’hora d’establir contactes i trobar possibilitats laborals futures», comenta Gómez. És així com actualment alguns dels estudiants que van realitzar el curs estan treballant en països com França, Regne Unit, Brasil, Austràlia, Estats Units o Índia.

 

El diploma conta amb professorat becat per l’Institut Cervantes el que beneficia a l’alumnat a l’hora d’establir contactes i trobar possibilitats laborals futures

El diploma obté una avaluació «molt positiva» en aspectes com a contingut, professorat, organització, durada i moment en el qual es realitza pel que normalment, totes les places queden cobertes –acull un total de 40 alumnes i alumnes-. Les titulacions més interessades pel títol solen ser Filologies –anglesa, hispànica, alemanya, entre unes altres, Magisteri, Periodisme i Comunicació Audiovisual encara que des de la direcció del curs insisteixen que no existeix cap impediment a l’hora d’accedir des de Filosofia, Dret, Econòmiques i Belles arts, entre d’altres.

Més informació: Diploma d’Especialització en Metodologia i Didàctica de l’Español com a Llengua Estrangera

Notícia publicada: 03/05/2017