Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat organitza el primer postgrau d’Espanya dirigit a investigar la corrupció

Els casos de corrupció se situen entre els primers temes de preocupació dels espanyols, segons l’últim baròmetre del CIS, que situa la corrupció i el frau com el quart problema, només per darrere de l’atur, els problemes d’índole econòmica i els polítics, els partits i la política.

La Universitat de València, en la seua voluntat de donar resposta a les necessitats de formació del sector professional, llança la primera edició del Diploma en Investigació i Prova dels Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció, pioner a Espanya i que es realitzarà entre el pròxim mes de març i novembre a través de l’Aula Virtual d’ADEIT.

El curso està dirigit a advocats, economistes, periodistes, membres de la judicatura i Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat

El curs, dirigit a advocats, economistes, periodistes, membres de la judicatura i Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, oferirà formació integral sobre tots els factors implicats en la realitat de la delinqüència organitzada i corrupció i –tal com detalla la seua directora– abordarà «de manera completa i complexa delictes com el suborn, la prevaricació, la malversació de fons així com la delinqüència connexa: blanqueig de capitals, falsedat i estafa».

Insuficient nombre de jutges
La persecució d’aquest tipus de delictes és especialment complicada, ja que requereixen formació altament especialitzada, motiu pel qual s’ha dissenyat aquest curs, explica la directora d’aquest diploma i professora de Dret Penal de la Universitat de València, Ángela Matallín, qui a més posa l’accent en «l’insuficient» nombre de jutges dedicats a aquestes conductes delictives», malgrat ocupar un «lloc destacat en formes de criminalitat com el blanqueig de capitals, la corrupció, el tràfic de drogues i el tràfic d’armes». Només en l’àmbit de la corrupció, més de 300 polítics espanyols es troben actualment imputats per aquesta causa.

Matallín: «És insuficient el nombre de jutges dedicats a aquestes conductes delictives, malgrat que ocupen un lloc destacat entre les diferents formes de criminalitat

Més crisi, més persecució de corrupció
És en èpoques de dificultats econòmiques com l’actual, segons explica Matallín, quan la societat s’implica més i reacciona amb major consciència front aquestes formes de delinqüència. «Amb la crisi, s’investiga i es persegueix més», conclou.

El diploma, organitzat per l’Institut de Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València, compta entre el seu professorat amb professors de Dret Penal de la Universitat de València així com professionals d’aquest àmbit.

L’Institut de Criminologia i Ciències Penals organitza altres dos diplomes en aquest àmbit: la segona edició del Diploma en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals i la tercera del Diploma en Gestió i Concurs de Creditors. El termini per a presentar la preinscripció a qualsevol d’aquests tres cursos, que se celebraran entre el 13 de març i el 15 de novembre, es tancarà el 25 de febrer.

Más información:
Diploma en Investigació y Prova des Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció