Inici / Notícies
NOTíCIES

Millorar les competències digitals del docent, objectiu d’un nou diploma de la Universitat

Adquirir fonaments teòrics i pràctics en l’àrea digital que aporten valor afegit a la labor docent, coneixent així els principals reptes de l’ensenyament en l’actualitat, és el principal objectiu de la primera edició del Diploma de Competència Digital del Professorat: Innovar i Millorar la Pràctica Docent amb Noves Tecnologies, que enguany comença a la Universitat de València.

Dirigit pels professors José Díaz i Remigi Morant de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, aquest diploma millorarà la competència digital docent i desenvoluparà les habilitats tecno-pedagògiques per a optimitzar el potencial d’innovació i millora professional que tenen les noves tecnologies en l’aula familiaritzant-se així els professors amb els entorns de treball digital.

Així, segons expliquen els directors, els docents participants podran conèixer les últimes possibilitats educatives que ofereixen les TIC i dissenyar materials i recursos digitals interactius aplicables a qualsevol nivell educatiu i àrea curricular. Entre els principals objectius, aquest diploma també cerca conèixer i valorar els aspectes bàsics de la identitat digital, la seguretat, la protecció de dades, l’ús ètic i les bones pràctiques amb les tecnologies digitals.

Noves assignatures tecnològiques en els centres educatius
És en aquest curs acadèmic quan els centres d’Ensenyament Secundaria Obligatòria de Madrid començaran a impartir una nova assignatura obligatòria: Programació que inclourà la creació de webs, aplicacions per a mòbils i jocs. Aquesta assignatura es pot arribar a exportar a centres d’altres comunitats autònomes, per la qual cosa, com remarquen els seus directors, és molt important involucrar als professors de la necessitat d’adaptar-se a aquestes noves eines digitals.

Aquest diploma forma part de l’oferta de més de 370 màsters, diplomes i certificats que la Universitat de València ha presentat per a aquest curs acadèmic 2014/15 i que tenen com a principal característica donar resposta a les necessitats professionals del mercat professional actual, com és l’objectiu del present curs.

Més informació i preinscripció:
Diploma de Competència Digital del Professorat: Innovar i Millorar la Pràctica Docent amb Noves Tecnologies

Notícia publicada: 10/09/2014