Inici / Notícies
NOTíCIES

Emilio Soria: «Espanya crearà 100.000 llocs de treball en l’àmbit digital»

Les professions més cercades seran analistes de dades, especialistes en continguts, publicitat i màrqueting on-line, desenvolupadors d’Internet mòbil i de e-commerce o programadors
En l’entorn laboral espanyol, els dos pròxims anys «es van a crear 100.000 nous llocs de treball en l’àmbit digital». Així ho explica Emilio Soria, professor de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i director de la primera edició del Diploma d’Anàlisi Avançada de Dades de la Universitat de València. Aquestes dades es reflecteixen, com indica Soria, en l’informe, publicat el passat any, per l’Institut Superior per al Desenvolupament d’Internet (ISDI). D’ell s’extrauen que les professions més cercades seran analistes de dades, especialistes en continguts, publicitat i màrqueting on-line, desenvolupadors d’Internet mòbil i de e-commerce o programadors.

Segons aquest informe, Soria afirma que els pròxims dos anys «van a ser molt actius en la creació d’ocupació en Internet degut, especialment, al creixent procés de digitalització de les empreses espanyoles i, per tant, l’augment de la quantitat de dades disponibles per a analitzar».

Les empreses necessiten professionals qualificats
En l’actualitat, «les empreses necessiten professionals qualificats per a realitzar l’extracció del gran volum d’informació i coneixement que es pot extraure de les dades amb els quals treballen les empreses», explica Soria. Aquests professionals «no existeixen en el mercat laboral, pel que les companyies tenen enormes dificultats per a trobar professionals que cobrisquen aquests llocs per falta d’especialització», remarca el professor de la Universitat de València.

El Diploma d’Anàlisi Avançada de Dades de la Universitat de València dóna resposta a aquesta demanda i, entre les principals competències que adquiriran els alumnes que realitzen aquest curs es troben les següents: habilitat per a organitzar grans bases de dades aplicant tècniques per a imputar les dades que falten; obtenció de valors futurs en sèrie temporals; desenvolupament de tècniques de reducció de la direccionalitat avançades per a reduir el nombre de variables; disseny i planificació de projectes de mineria de dades en problemes reals; o coneixement de les tècniques d’anàlisis de dades mitjançant xarxes neuronals.

Aquest diploma de la Universitat de València , únic a nivell nacional, forma part de l’oferta dels més de 300 cursos de postgrau propi per a enguany acadèmic i la preinscripció del qual continua oberta. Aquests cursos, amb una clara vocació cap a l’especialització i la professionalització, estan gestionats per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT).

Més informació:
Diploma d’Anàlisi Avançada de Dades
http://www.intelligentdataanalysis.com/

Notícia publicada: 20/09/2013