Inici / Notícies
NOTíCIES

El rendimiento deportivo, clave para el desarrollo de un buen entrenamiento

Cinquanta-set entrenadors xinesos han viatjat fins a Manchester aquest mes de juliol per a quedar-se durant 12 setmanes i aprendre les tècniques d’entrenament i gestió en els centres d’entrenament del Mánchester United i del Mánchester City i així veure en directe la labor del portuguès José Mourinho i de l’espanyol Pep Guardiola. Aquest any, la UEFA va assenyalar a Mourinho com el novè millor entrenador del món mentre que alguns periòdics com a L’Equipe van insistir que tots els títols que ha aconseguit Guardiola amb el Barça ho converteixen a ell en un dels més destacats. Per a tots dos, l’anàlisi del rendiment esportiu dels seus jugadors constitueix una competència professional de primera necessitat.

En paraules del director del màster, «aquest títol dóna a l’alumnat l’oportunitat de conèixer les tècniques de biomecànica aplicables a l’anàlisi d’alta qualitat tècnica així com de les característica psicosocials que condicionen el rendiment»

«El coneixement del rendiment en competició tant dels propis esportistes com dels seus adversaris permet establir planificacions de l’entrenament ajustades a les necessitats així com a les estratègies de competició adequades», explica José Francisco Guzmán, professor del departament d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de València i director del Màster Propi d’Anàlisi de Rendiment Esportiu i Entrenament Tècnic-Tàctic. És així com aquest títol es converteix en una eina bàsica per a entrenadors i preparadors físics.

El Màster Propi d’Anàlisi de Rendiment Esportiu i Entrenament Tècnic-Tàctic pretén ser una oferta destinada a aportar competències i recursos per a realitzar un entrenament «eficaç». Així mateix, s’aporten coneixements i estratègies específiques per a la planificació-ensenyament-entrenament de l’execució tècnica i la presa de decisions tàctica. També es treballen estratègies més generals relacionades amb el procés d’entrenament «com la direcció del grup i la gestió de diferents variables personals i relacionals relacionades amb el rendiment», conta Guzmán.

En paraules del director del màster, «aquest títol dóna a l’alumnat l’oportunitat de conèixer les tècniques de biomecànica aplicables a l’anàlisi d’alta qualitat tècnica així com de les característica psicosocials que condicionen el rendiment». El estudiantat també adquireix competències per a solucionar possibles problemes que puguen sorgir i aprèn a valorar la importància de l’entrenador per a generar un context d’entrenament i competició adequat que afavorisca la consecució del major rendiment esportiu.

Més informació i inscripció: Màster Propi d’Anàlisi de Rendiment Esportiu i Entrenament tecnicotàctic

Notícia publicada: 21/07/2017