Inici / Notícies
NOTíCIES

Envellir amb la màxima qualitat de la mà de l’esport, objectiu d’un nou diploma

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) fixa la mitjana de vida espanyola en 82 anys, una de les més altes de la Unió Europea. L’exercici físic i la vida activa són determinants per a la millora de la qualitat de vida i el retard dels símptomes relacionats amb l’envelliment. Per açò, la pràctica d’activitat física regular és clau com a aval preventiu contra les malalties. Així ho expliquen els directors del diploma de Disseny de Programes d’Entrenament en Adults Majors de la Universitat de València, Vicente Carratala, professor del Departament d’Educació Física i Esportiva de la Universitat, i Cristina Blasco, ajudant doctora del mateix departament, que començarà el pròxim mes de gener.

Un enfocament pioner a nivell nacional
De modalitat presencial, l’objectiu principal d’aquest diploma és capacitar als professionals de l’activitat física per a dissenyar i portar a la pràctica programes d’entrenament adaptats a les necessitats dels usuaris de major edat, tant a nivell individual com grupal. El curs, de 104 hores de duració, té mòduls relacionats amb l’àmbit mèdic-sanitari, amb el de millora de la funció psico-motriu així com per continguts relacionats amb disciplines com el Taichí i Chikung, el Nordic-Walking o les activitats aquàtiques.

El seu objetiu és capacitar als professionals de l’activitat física per a dissenyar programes d’entrenament adaptats als usuaris de major edat
També dedica sessions específiques a la malaltia de l’Alzheimer i a les afectacions neuro-motrius.
Fins al moment no existien estudis d’especialització amb aquest enfocament en les universitats espanyoles. Conscients dels continguts i del desenvolupament curricular del pla d’estudis dels graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport aquest curs d’especialització aspira a cobrir el buit de continguts existent, aprofundint en la perspectiva medico-sanitària i psicològica del dia a dia de les persones majors.

El Diploma de Disseny de Programes d’Entrenament en Adults Majors, a més d’orientar-se preferentment a llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i Esport, també es dirigeix a altres titulacions vinculades amb els adults majors, tals com a fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, metges d’atenció primària o diplomats universitaris en infermeria.

Més informació sobre aquest diploma al següent enllaç::
Diploma de Disseny de Programes d’Entrenament en Adults Majors

Notícia publicada: 05/12/2013