Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT acull dos cursos amb tallers pràctics sobre ventilació mecànica únics en Espanya

La ventilació mecànica és una tècnica d’ús diari en ambulàncies, àrees d’urgència, quiròfans, unitats de reanimació i vigilància intensiva d’adults i pediatria. Per exemple, segons dades de l’Hospital Clínic, el 80% dels casos d’anestesiologia, el 90% de reanimació i el 100% dels de la UCI neonatal reben ventilació mecànica. Conscients de la importància d’una tècnica com aquesta, el servei d’anestesiologia i reanimació de l’Hospital Clínic Universitari de València organitza dos cursos únics a Espanya que tindran lloc del 14 al 16 de febrero en ADEIT.

El primer curs, més general i que compleix 23 edicions, comptarà amb la presència de professionals de l’àmbit sanitari nacional i internacional; l’altre curs és més específic i està dirigit a professionals de la infermeria

El primer d’ells, més general, compleix 23 edicions enguany i comptarà amb professionals de l’àmbit sanitari nacional provinents de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Galícia, les Illes Canàries i la Comunitat de Madrid, així com de l’àmbit internacional com Ary Serpa, doctor en el Academic Medical Center de Ámsterdam, Fernando Suárez-Sippman, doctor en Anestesiología i Vigilància intensiva de la Universitat de Uppsala a Suècia, i Gerardo Tusman, de l’hospital privat de Comunitat a Argentina.

L’altre, més específic i dirigit a professionals del sector de la infermeria, compleix 15 edicions i és l’únic curs a nivell nacional que existeix per a l’àmbit de la infermeria en ventilació mecànica. L’estructura dels cursos està basada en tallers pràctics en els quals la interacció entre professors i assistents és molt fluïda. Aquest format garanteix així la capacitació d’una manera directa des del més senzill pel cap alt complex i permet l’aplicació immediata en la clínica diària dels coneixements i habilitats adquirits. Alguns d’aquests cursos tractaran temes com la gasometria arterial, les estratègies de protecció pulmonar, el monitoratge de la ventilació mecànica i l’aplicació a maneres controlades: VCV, PCV, PRVC, AVAPS.

L’estructura dels cursos està basada en tallers pràctics en els quals la interacció entre professors i assistents és molt fluïda.

Màster Propi en Suport Respiratori i Ventilació Mecànica
Francisco Javier Belda, professor titular del Departament de Cirurgia de la Universitat de València i Cap de Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic Universitari de València, és l’encarregat d’impulsar aquestes jornades i també està darrere del Màster Propi en Suport Respiratori i Ventilació Mecànica en el qual es materialitzen aquestes juntament amb Carlos María Ferrando, metge especialista en Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic Universitari de València. L’objectiu d’aquest màster es basa a oferir cobertura acadèmica «a un àrea de coneixements que en l’actualitat és necessària en aquells perfils professionals sanitaris implicats en l’atenció de tot pacient en el qual puga prevenir-se o tractar-se la fallada ventilatòria aguda o crònica», en paraules dels seus directors.

Informació i inscripció en: XIII Curs Ventilació Mecánica

Informació i inscripció: XV Curs Ventilació Mecànica per a infermeria

Informació i inscripció: Màster Propi en Suport Respiratori i Ventilació Mecànica

Notícia publicada: 12/01/2018