Inici / Notícies
NOTíCIES

Obert el termini d’inscripció per als nous cursos d’experimentació amb animals

Cursos de experimentación animalesFins a 20 de desembre romandrà obert el termini d’inscripció per als nous cursos d’experimentació amb animals que el Servei de Suport a la Investigació Experimental de la Universitat de València ha organitzat en col·laboració amb ADEIT.

Des de 2005, quan s’aprova el Reial decret 1201/2005, s’estableix com necessària la capacitació i acreditació de les persones per a l’experimentació amb animals vius tant per a la seua cura (categoria A) com per al procediment experimental (categoria B) així com per al disseny dels procediments (categoria C).

La Universitat de València organitza, des de 2007, cursos per a les categories B i C, dels quals ha llançat una nova edició. Concretament, entre el 9 i el 11 de gener, es realitzaran en el Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia dos cursos dirigits a aquestes dues categories. D’una banda, s’impartirà el Curs per al personal experimentador amb animals d’experimentació, acreditat per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat amb la categoria B i dirigit als professionals que porten a terme els procediments.

Aquests cursos, reconeguts per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, contribueixen a millorar la qualitat de l’experimentació amb animals

Per altra banda, es realitzarà el Curs per al personal responsable del disseny i direcció de procediments experimentals amb animals, homologat amb la categoria C i dirigit a titulats superiors de l’àmbit de Biologia, Medicina, Veterinària o qualsevol altra disciplina amb formació en zoologia, anatomia i fisiologia.

Més formació, major qualitat en la investigació
Els cursos inclouen des d’aspectes relacionats amb la seguretat, manteniment i transport dels animals fins a conceptes relatius als aspectes ètics, legislatius i normatius. Aquesta formació –segons expliquen des de la direcció dels cursos– contribueix a millorar la qualitat d’experimentació amb animals, ja que s’ofereix una formació prèvia molt necessària i de la qual abans no disposava el personal encarregat de l’experimentació.

Informació i inscripcions

Notícia publicada: 5/12/2013