Inici / Notícies
NOTíCIES

Nova convocatòria per als cursos d’experimentació amb animals de la Universitat

Fins al 13 de maig romandrà obert el termini d’inscripció per als cursos d’experimentació amb animals que organitza el Servei Central de Suport a la Investigació Experimental de la Universitat de València en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.

Aquests cursos es desenvoluparan del 27 de maig al 24 de juny en el Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia i estan reconeguts per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb el propòsit de contribuir a millorar la qualitat de l’experimentació amb animals. El Reial decret 1201/2005 estableix des del 2005 la formació necessària per a exercir les funcions d’experimentació amb animals vius que complesquen els requisits mínims científics, legals i ètics.

La Universitat, que organitza aquests cursos des de l’any 2007, ha contribuït a millorar la qualitat d’experimentació amb animals gràcies a la formació prèvia i especialitzada. Inmaculada Noguera, professora de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i codirectora dels cursos al costat d’Ana Díaz, també professora de la mateixa facultat, destaca la importància de la formació en aquests processos. «L’experimentació amb animals resulta imprescindible amb la finalitat que en la fase clínica els productes mèdics no tinguen efectes secundaris ni en humans ni en els mateixos animals», afegeix Noguera.

En concret, els cursos se centraran en les categories B, per al procediment experimental, i C, per a l’adreça de procediments. Els programes reuneixen els continguts necessaris per a desenvolupar un nivell de responsabilitat apropiat per a la utilització dels animals i inclouen coneixements relacionats amb la genètica, la nutrició, la legislació vigent, la seguretat i principis de cirurgia, entre uns altres. Aquest tipus de formació està dirigit a titulats superiors amb nivell equivalent a una llicenciatura en disciplines com la biologia animal, la medicina, la veterinària i altres àrees com a zoologia, anatomia i fisiologia animal.

Més informació e inscripcions:
Cursos d’ Experimentació amb Animals 

Notícia publicada: 11/05/2015