Inici / Notícies
NOTíCIES

La UV i la Conselleria de Justícia organitzen un curs d’atenció a la violència de gènere

Millorar el tractament i protecció de les dones víctimes de violència de gènere és l’objectiu del curs que ha començat aquesta vesprada en la seu de ADEIT, organitzat conjuntament per la Universitat de València i la Conselleria de Justícia sota el títol ‘Formació bàsica d’atenció a víctimes de violència de gènere’.

Alguna cosa «absolutament necessari», en opinió de consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui durant la intervenció del curs ha lamentat que no solament encara moltes dones segueixen sent poc inclinades a denunciar, sinó que, a més, després de fer-ho, moltes dones acaben retirant la seua denúncia. «Com a fiscal que he sigut, és una de les majors sensacions de fracàs», ha reconegut. És una prova que la por d’aquestes dones és superior a la creença en el sistema, en la resposta integral de les institucions –ha lamentat– al mateix temps que ha insistit en la necessitat de treballar en una xarxa potent que acompanye a les víctimes. «No podem mirar cap a un altre costat davant l’assassinat de dones», ha conclòs.

A la conferència inaugural han assistit, a més, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València i el president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira. El curs, segons ha explicat la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València Elena Martínez, està en el marc del conveni subscrit amb la Universitat de València per a aprofundir en una assistència rigoroses a les víctimes.

Per la seua banda, el president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, s’ha mostrat satisfet de la confiança de la Universitat i de la Generalitat en la Fundació ADEIT per a l’organització d’aquest curs que ha qualificat no solament de «rellevant sinó de «necessari».

La conferència inaugural ha sigut a càrrec de la professora honoraria del departament de Dret Constitucional, Ciència Política i Administració de la UV, Julia Sevilla, sota el títol ‘La lluita contra la violència de gènere, propostes de futur’.

El Centre de Serveis en línia d’ADEIT dona suport del curs d’atenció a les víctimes de violència de génere
Durant quasi dos mesos, nombrosos especialistes en aquesta matèria formaran en competències i habilitats que milloren el tractament i protecció de les dones víctimes de la violència de masclista i domèstica. Per a fer més accessible la formació, el curs està dissenyat en la modalitat semipresencial, és a dir, totes les sessions seran impartides tant presencialment com a online a través de l’Aula Virtual de ADEIT. En qualsevol cas, les persones que ho desitgen podran assistir en les classes presencials a la Fundació ADEIT. En l’aula Virtual de ADEIT es disposarà, així mateix, de materials facilitats pel professorat que permetran aprofundir en la resolució de qüestions i casos pràctics.

Notícia publicada: 13/09/2018