Inici / Notícies
NOTíCIES

Un curs estudiarà els diagnòstics en depressió, una malaltia que constitueix un repte sanitari

En l’actualitat, s’estima que entre un 10 i un 25 per cent de les dones i entre un 5 i un 12 per cent dels homes acaba patint algun tipus de depressió. Així ho explica el director del Certificat en Trastorns Depressius: Diagnòstic Operatiu, Intervenció i Solucions de la Universitat de València, Santiago Monleón, qui indica que la prevalença de la depressió és alta. Aquesta malaltia, segons explica el director d’aquest nou curs de postgrau, constitueix un «repte sanitari a nivell mundial i una de les assignatures pendents dels sistemes sanitaris». Només a Espanya, els estudis precisen que la prevalença de depressió en Atenció Primària es troba en un rang entre el 9,6 i el 20,2 per cent.

Una comunicació persuasiva i suggestiva amb el pacient, clau en el tractament dels trastorns depressius
És en temps de crisi econòmica quan la situació s’agreuja i, segons remarca el director del certificat, s’observa un major consum d’antidepresius i ansiolítics associat a una major incidència de depressió i trastorns d’ansietat. Sense oblidar, com precisa Monleón, que l’estrès augmenta la incidència d’aquests dos tipus de trastorns.

En aquest sentit, el Certificat en Trastorns Depressius: Diagnòstic Operatiu, Intervenció i Solucions abordarà la importància d’incidir sobre la comunicació terapèutica en l’àmbit d’aquests trastorns depressius. Com explica el seu director, un dels pilars bàsics del curs estarà centrat en «l’habilitat per a comunicar-se d’una manera persuasiva i suggestiva amb els pacients en la pràctica clínica per a provocar i induir un canvi en ells».

«En aquest curs es pretén treballar en el diagnòstic operatiu perquè els professionals delimiten adequadament el mateix. Un bon diagnòstic és el primer pas per a un tractament adequat», afirma Monleón. En aquesta línia, segons precisa el director, en el certificat es treballarà des d’un punt de vista del diagnòstic i una intervenció operativa des de l’Enfocament de la Teràpia Breu que plantegen, entre altres autors, Paul Watzlawick o Jackson Shazer.

Aquest curs, la preinscripció del qual està oberta, començarà el pròxim mes de març de forma presencial i finalitzarà en maig i forma part de l’oferta dels més de 300 cursos de postgrau propi que la Universitat de València ofereix per a aquest curs acadèmic. Aquests cursos de la Universitat de València, amb una clara vocació cap a l’especialització i la professionalització, estan gestionats per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT).

Tota la informació del curs en:
Certificat en Trastorns Depressius: Diagnòstic Operatiu, Intervenció i Solucions