Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT acull un nou curs per a la prevenció del blanqueig de capitals

La modificació profunda del nou Codi Penal espanyol i la IV Directiva al costat d’altres Reglaments de la Unió Europea ha provocat canvis tant en la Llei 10/2010 com en el seu Reglament i en les tres primeres Directives de *PBC-*FT. Per aquest motiu els professionals que es dediquen a l’assessoria fiscal, a la comptabilitat i a l’auditoria de comptes hagen de conèixer la normativa preventiva de blanqueig i la nova norma penal aplicable a les persones jurídiques.

Durant la sessió, s’abordaran els canvis que es van a introduir a Espanya a través del projecte de Modificació de la Llei 10/2010, de 28 d’abril, de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme per a adequar-la als continguts del Parlament Europeu i del Consell

Per a això, ADEIT acull el pròxim 25 de setembre la III Jornada en Compliance sobre prevenció del risc de blanqueig de capitals i FT per a auditors de comptes, assessors fiscals i comptables que pretén formar, aclarir i puntualitzar els criteris raonables i acceptats universalment en el compliment normatiu. Durant la sessió, s’abordaran els canvis que es van a introduir a Espanya a través del projecte de Modificació de la Llei 10/2010, de 28 d’abril, de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme per a adequar-la als continguts de la directiva 849/2015, del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de maig de 2015 relativa a la prevenció de la utilització del sistema financer per al blanqueig de capitals o el finançament del terrorisme.

«La Llei 10/2010 imposa en el seu article 29 l’obligació de formació dels subjectes obligats i dels seus empleats en la participació de cursos especials o jornades degudament acreditades, d’aquesta manera, amb la jornada es pot complir amb aquest requisit», assenyala Gregorio Labatut, director del curs, consultor d’empreses i professor de Comptabilitat de la Universitat de València. A més, la jornada també ha sigut homologada per l’ICAC per a la convalidació de quatre hores de formació obligatòria per als auditors inscrits en el ROAC. D’aquesta manera els auditors es poden complir amb la jornada ambdues obligacions.

Altres cursos presencials
La Fundació ADEIT també acollirà el pròxim mes de setembre dues jornades presencials sobre comptabilitat, ambdues homologades per l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC). La primera d’elles se celebrarà dimarts que ve 15 de setembre sota el títol ‘Jornada sobre la confecció del pla de viabilitat amb full de càlcul 2017’ i que el seu objectiu és proporcionar els coneixements necessaris per a elaborar i analitzar un pla de viabilitat, tenint en compte els elements economicofinancers que s’han d’incloure, així com la tècnica i el procediment per a desenvolupar aquest pla.

La segona jornada, per al 22 de setembre, serà sobre ‘L’Aplicació Pràctica de la Valoració d’empreses amb Full de càlcul 2017’. Es tracta d’una anàlisi dels diferents models de valoració d’empreses, des dels tradicionals que parteixen de la informació proporcionada pels estats financers, fins als quals es basen a considerar a l’empresa com una successió en el temps de projectes d’inversió i de finançament, amb capacitat per a generar fluxos de tresoreria la quantia de la qual caldrà estimar, així com actualitzar-los a una taxa apropiada al risc econòmic i financer que suporten.

Més informació: Jornada en Compliance sobre prevenció del risc de blanqueig de capitals i FT per a auditors de comptes, assessors fiscals i comptables.

Notícia publicada: 30/08/2017