Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou programa gratuït oferirà formació en gran consum a joves aturats

AECOC (l’Associació d’empreses del Gran Consum AECOC, EOI (Escola d’Organització Industrial) i la Fundació ADEIT de la Universitat de València han organitzat un programa gratuït de formació sobre gran consum, dirigit a menors de 30 anys amb formació universitària o amb un grau superior en Formació Professional.

El programa, que consta de 200 hores lectives distribuïdes en huit setmanes, està dissenyat per a donar resposta a les demandes de les empreses ocupadores del sector

El programa, que començarà el pròxim 21 de febrer i està cofinançat pel Fondo Social Europeu (FSE), està especialment dirigit a joves en desocupació i amb ganes de llaurar-se un futur professional en el sector del gran consum. Enginyeries, economia, adreça d’empreses, màrqueting, comunicació, seguretat alimentària, química, dietètica són només alguns dels perfils que poden realitzar aquest curs.

Després de la primera edició celebrada a Madrid, València és la segona ciutat que acull aquest programa formatiu d’àmbit nacional, que en els pròxims mesos s’organitzarà en altres 15 ciutats espanyoles. El motiu –expliquen des de AEOC– és que la Comunitat Valenciana, amb més de 3.200 empreses, és la quarta comunitat en nombre d’associats, només per darrere de Catalunya, Madrid i Andalusia.

Un programa enfocat al món professional
El programa, que porta per títol Màrqueting i competències comercials, està especialment dissenyat per a donar resposta a les demandes de les empreses ocupadores del sector. En aquest sentit, compta amb la participació directa de companyies de la indústria i la distribució del gran consum. La direcció del programa és a càrrec de Luis Navarro Cebrián, un directiu amb més de 25 anys d’experiència en adreça d’empreses del sector d’alimentació que actualment compagina la feina de casa formatives amb la consultoria de negoci per a pimes del sector d’alimentació.

La formació oferida als joves consta de 200 hores lectives distribuïdes en un total de vuit setmanes, a més d’hores de tutoria individuals i personalitzades enfocades al seguiment del curs, resolució de dubtes i orientació professional.

Entre el claustre de docents figuren experts de EOI, directius i exdirectius de companyies com Eroski, P&G Espanya, Supermercats MasyMas, professors de la Universitat de València i prestigiosos experts en comunicació i coaching, que oferiran un programa en el qual es combinen coneixements acadèmics amb capacitació en àrees tan importants com a treball en equip, comunicació i tècniques de negociació, entre uns altres.

Un programa amb ajudes a la contractació
El programa formatiu s’emmarca en les línies de treball impulsades per AECOC en el seu projecte de empleabilidad i, més concretament, en el Pacte per l’Ocupació Juvenil que actualment subscriuen 41 empreses capdavanteres de la indústria i la distribució del gran consum i, en el marc del qual, col·laboren per a impulsar mesures que ajuden a reduir l’elevat percentatge de desocupació existent entre el col·lectiu de joves espanyols.

Els participants en aquest programa formatiu han d’inscriure’s al Fondo de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social
Per això, els participants en aquest programa formatiu, que per a accedir han d’inscriure’s al Fondo de Garantia Juvenil, tenen a més importants oportunitats en termes de empleabilidad, ja que la iniciativa ofereix a les empreses ajudes econòmiques de fins a 5.000 euros en cas de contractar a les persones que hagen realitzat en aquest programa formatiu.

A més –expliquen des de AEOC– comptar amb formació específica en aquest àmbit amplia les possibilitats d’inserció professional, ja que la indústria i la distribució han tancat l’últim any amb rècord de contractació durant el Nadal i tenen bones perspectives de contractació de personal qualificat durant 2017. De fet, només finalitzar la primera edició d’aquest curs a Madrid, dos de les persones participants ja han sigut contractades en dues empreses del sector.

Informació i inscripcions al programa

Notícia publicada: 07/02/2017