Inici / Notícies
NOTíCIES

Comença en ADEIT un curs de ciberseguretat i delictes contra la llibertat sexual per a policies

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) i la Universitat de València comencen un nou curs sobre ciberseguretat i protecció enfront dels delictes informàtics. En el curs, que s’ha inaugurat en la seu de la Fundació ADEIT, han participat 130 policies locals i autonòmics.

Aquest curs, de huit hores de duració, es distribuirà en quatre mòduls: delictes informàtics, investigació tecnològica dels delictes informàtics, problemes de prova en la investigació de delictes informàtics i adoctrinament terrorista en xarxes.

Aquest curs es distribuirà en quatre mòduls: delictes informàtics, la seua investigació tecnològica, problemes de prova en la investigació de delictes informàtics i adoctrinament terrorista en xarxes
El curs, dirigit pels catedràtics de Dret Penal Javier Boix i Ángeles Jareño, ho ha inaugurat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el catedràtic de Dret Civil i delegat de Protecció de Dades de la Universitat de València, Javier Plaza, i el director gerent de la Fundació ADEIT, Juan Manuel Penín.

Formació específica sobre delictes contra la llibertat sexual
Aquest curs s’inscriu dins d’un programa de formació específic que ha inclòs el celebrat al novembre sobre actuació policial i garanties penals i els previstos al llarg de l’any: altres tres més sobre delictes contra la llibertat sexual (abril), prova del delicte i presumpció d’innocència (juny) i els delictes comesos pels funcionaris públics contra les garanties constitucionals (últim trimestre de l’any).

L’equip de professionals que conformaran els diferents cursos procedeixen del món acadèmic i de la pràctica del dret penal, com són jutges, fiscals i representants dels cossos i forces de seguretat de l’estat especialitzats en cada tema.

En la inauguració, José María Ángel ha explicat que l’objectiu d’aquest programa de formació específic és «facilitar formació teòrica i pràctica als representants dels cossos i forces de seguretat de l’Estat en determinats temes penals que, per la seua incidència i rellevància social, plantegen problemes concrets d’actuació policial i enjudiciament penal».

Notícia publicada: 21/02/2020