Inici / Notícies
NOTíCIES

La XXV Trobada d’Economia Pública tria la Fundació ADEIT com a seu

La Generalitat Valenciana, la Universitat de València, l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal i la Unió Europea són les institucions que avalen la XXV Trobada d’Economia Pública que tindrà lloc a la Fundació ADEIT. En ell participaran professionals del sector de l’economia que tractaran temes com el finançament a Espanya i la política fiscal.

La conferència que obrirà les jornades serà a càrrec de Olympia Bover, economista en el DG Economics and Statistics del Banc d’Espanya i membre en la European Economic Association

La trobada tindrà lloc els pròxims dies 25 i 26 de gener. La conferència que obrirà les jornades serà a càrrec de Olympia Bover, economista en el DG Economics and Statistics del Banc d’Espanya i membre en la European Economic Association. Posteriorment, hi haurà sessions plenàries sobre fiscalitat. Els assistents també podran acudir a la taula redona que està prevista sobre finançament autonòmic que tindrà com a ponents a Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director de recerca del IVIE; Natividad Fernández, professora titular del departament d’Economia de la Universitat de Cantàbria; Ángel de la Font, director executiu de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA); Guillem López-Casanovas, catedràtic d’economia en la Universitat Pompeu Fabra, i Alain Cuenca, professor titular del departament d’Estructura i Història Econòmica i Economia Pública de la Universitat de Saragossa.

La sessió de clausura serà a càrrec de Javier Suárez, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat d’Oviedo, i Ana Muñoz, catedràtica de Dret Financer i tributari i exdirectora general del Consell Superior d’Esports. Tots dos explicaran les principals novetats que s’ha produït en el finançament local i les discrepàncies d’aquests canvis.

Simultàniament, el Workshop on fiscal policy and microsimulation
Per a reunir treballs de recerca rellevants en el camp de l’avaluació de la política fiscal està previst el Workshop on fiscal policy and microsimulation que es desenvoluparà en anglès simultàniament a les jornades centrades en economia pública. Des de la direcció de la trobada assenyalen que «els documents sobre política fiscal han augmentat durant els últims anys en relació amb l’impacte d’aquesta tant en el creixement econòmic com en els problemes de distribució en els països desenvolupats». En aquest sentit, avaluar l’impacte de les polítiques fiscals és un tema de recerca «clau», indiquen.

Més informació en: XXV Trobada d’Economia Pública

Notícia publicada: 18/12/2017