Inici / Notícies
NOTíCIES

Un congrés acostarà les oportunitats laborals per als universitaris amb discapacitat

ADEIT acollirà el pròxim mes de novembre, el 5 i el 6, el primer Congrés Nacional sobre Ocupació, Emprenedoria i Discapacitat que realitza la Universitat de València a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD). El principal objectiu del congrés és realitzar una valoració crítica de la situació actual dels titulats universitaris amb discapacitat en l’àmbit laboral.

Així ho explica la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València, Mª Celeste Asensi, que ha subratllat la importància de plantejar les possibilitats que ofereix el futur pròxim per a les persones amb discapacitat i afavorir futures accions d’intervenció que possibiliten una major ocupació i de qualitat.

Universitat de València, una aposta per l’ocupació

Idees emprenedores enfocades a afavorir la inserció de les persones amb discapacitat i l’aposta per l’ocupació dels titulats amb discapacitat, seran dues dels temes que s’abordaran durant el congrés
La Universitat de València és un dels centres universitaris espanyols amb major nombre d’estudiants amb algun tipus de discapacitat. Des de l’engegada de la Unitat per a la Integració fa més de vint anys, s’ha atès a més de 3.000 titulats amb discapacitat. La Universitat de València és pionera a treballar per la inclusió i la formació de les persones amb discapacitat.

Durant el congrés, en el qual col•labora la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, diverses taules redones abordaran la importància de l’educació superior per a afavorir l’ocupació i l’ocupació de les persones amb discapacitat. Al seu torn, tres de les empreses del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial -Ford Espanya, Baleària i RNB- exposaran exemples de bones pràctiques d’entitats i d’empresaris compromesos amb l’ocupació i afavorir la inserció de persones amb discapacitat.

A més, una altra de les taules comptarà amb idees emprenedores que han participat en els Premis MOTIVEM de la Càtedra de Cultura Empresarial. Seran els professors coordinadors de cada idea emprenedora els que exposaran cada projecte que ha sorgit d’estudiants de les Universitat de València per a afavorir l’accessibilitat en entorns socials de persones amb discapacitat.

El congrés comptarà amb la inauguració per part del president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, i la clausura per part del director general de la Càtedra de Cultura Empresarial, Vicente Ruiz.

Més informació:
Congrés Nacional sobre Ocupació, Emprenedoria i Discapacitat

Notícia publicada: 02/10/2015