Inici / Notícies
NOTíCIES

El llenguatge en l’entorn digital, a estudi en l’I Congrés en Anàlisi del Discurs Digital

El llenguatge ha canviat per a adaptar-se a les limitacions i noves possibilitats socials i tecnològiques en l’era digital. Amb aquesta premissa naix l’I Congrés en Anàlisi del Discurs Digital que se celebrarà del 18 al 20 de novembre en ADEIT. Aquest congrés, organitzat per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, crearà un espai de discussió i debat per a investigadors del discurs digital de diferents disciplines i tradicions.

Els espais públics de discussió i participació ciutadana han canviat deixant de ser exclusius dels poders hegemònics
El canvi del llenguatge en l’actualitat inclou, com explica la presidenta del congrés i membre de l’Institut Universitari de Llengües Modernes Aplicades, Patricia Bou, des de l’ús creatiu d’acrònims o emoticones fins a la creació d’espais públics de discussió i participació ciutadana. Aquests espais, subratlla Bou, han deixat de ser exclusius dels poders hegemònics els discursos dels quals es reproduïen en la premsa i la televisió.

En aquest sentit, entre els temes que es presentaran en el congrés aquests abasten des de la construcció de la identitat en la xarxa fins a la comunicació en xarxes socials en àmbits de política, comerç o educació. A més, es realitzaran tres ponències plenàries: Susan Herring (Indiana University) que revisarà l’evolució del camp d’estudi; una altra a càrrec de Jannis Androutsopoulos (Universität Hamburg) qui examinarà el paper de l’audiència en Twitter, i l’última de Crispin Thurlow (University of Bern) qui farà un estudi crític de les ideologies discursives en general i, en particular, del fenomen denominat ‘sexting’.

Més informació:
I Congrés en Anàlisi del Discurs Digital

Notícia publicada: 21/10/2015