Inici / Notícies
NOTíCIES

Un centenar de professors, compromesos amb l’emprenedoria a través de MOTIVEM

Durant dos dies ADEIT es va convertir en la seu de l’emprenedoria. Ha sigut a través de la Conferència MOTIVEM, una trobada que ha reunit a més de cinquanta professors universitaris amb l’única finalitat d’incentivar la motivació de l’esperit emprenedor en les aules. Aquesta primera trobada forma part de la iniciativa MOTIVEM, que desenvolupen conjuntament la Universitat de València i ADEIT, en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial i que compta amb el patrocini de la Caixa.

La inauguració va comptar amb la conferència del responsable de Clusters, Economia Social i Emprenedoria en la Direcció general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes de la Comissió Europea, Simone Baldasarri, que va destacar la importància de la formació per a fomentar l’emprenedoria: «Si volem tenir una cultura més emprenedora cal començar per l’educació», va dir. En aquest sentit, va explicar que «no tothom pot ser emprenedor, però sí està en mans dels docents educar i facilitar aqueix avantatge competitiu». Va subratllar, d’altra banda, que tota la gent jove hauria de tenir la possibilitat, almenys en una ocasió, de viure una experiència emprenedora abans de deixar l’escola.

La vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, que va inaugurar l’acte, va subratllar la importància de potenciar les competències relacionades amb l’emprenedoria en l’aula, una formació «complementària i necessària» per a la inserció laboral dels titulats universitaris.

En taules obertes, els docents assistents van debatre sobre com generar idees emprenedores, com comunicar i entendre una idea emprenedora i com potenciar el desenvolupament de la creativitat en l’aula.

La Universitat de València, corretja de transmissió de l’emprenedoria
La clausura de la primera Conferència MOTIVEM ha comptat amb el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez.

El director general d’Economia ha destacat que aquesta formació en la

Universitat de València és la «corretja de transmissió» perquè els estudiants puguen fomentar l’emprenedoria. En aquesta línia també han anat les intervencions del rector i del president de la Càtedra de Cultura Empresarial, que ha remarcat el valor de la iniciativa MOTIVEM per a fomentar entre els alumnes de la Universitat de València iniciatives emprenedores.

Notícia publicada: 04/03/2016