Inici / Notícies
NOTíCIES

Una nova oportunitat en la UV: l’Expert Universitari sobre competència deslleial

Últimament, empreses com Cabify, Airbnb i BlaBlaCar estan en l’ull de l’huracà. Amovens, assenyalada pels experts com a alternativa espanyola a BlaBlaCar, va demandar la passada setmana al seu competidor francés per un presumpte delicte d’espionatge informàtic que hauria estat patint en els últims mesos segons assenyala el mitjà digital Confilega. En el cas dels taxistes contra les plataformes com Cabify i Uber, el titular del Jutjat dels Mercantil nombre 12 de Madrid ha desestimat íntegrament una demanda interposada en 2015 per la Federació Professional del Taxi de Madrid contra la plataforma Cabify per competència deslleial. Quant al turisme espanyol, diversos estudis privats reflecteixen que cada vegada arriben més turistes a Espanya però que és l’opció d’habitatge vacacional la que creix més enfront de la d’allotjar-se en un hotel. Des de la patronal exigeixen una legislació i a més acusen a les plataformes web com HomeAway o Airbnb de competència deslleial.

La Universitat de València llança aquest títol ja que es tracta «d’una branca vertebradora de l’ordenament jurídic mercantil en constant evolució» segons els seus directors

Per a conèixer l’ordenament jurídic de la competència deslleial, els seus casos i el seu funcionament, la Universitat de València llança la primera edició de l’Expert Universitari en Competència Deslleial. «Es tracta d’una branca vertebradora de l’ordenament jurídic mercantil en constant evolució, altament litigiosa i que ha patit una reforma de calat fa ja els suficients anys com per a començar a tenir jurisprudència sobre la matèria. Això requereix una constant actualització per part dels operadors econòmics, els seus assessors jurídics i de les pròpies autoritats judicials», expliquen els directors del títol, Juan Ignacio Ruiz i Jaime Martí, catedràtic i professor del Departament de Dret Mercantil ‘Manuel Broseta Pont’ de la Universitat de València

Un curs amb visió «pràctica i completa dels problemes actuals»
L’objectiu del títol és donar llit a la cada vegada més energètica i sofisticada lluita concurrència. Com subratllen els directors del curs, els litigis en matèria de competència deslleial «formen part del dia a dia quotidià de qualsevol advocat». Per això, aquest curs ofereix una visió «predominantment pràctica i completa dels problemes actuals que solen ser objecte de conflicte en els tribunals». En aquest sentit, el curs tracta d’oferir de la mà dels majors experts a nivell nacional sobre la matèria, una detinguda anàlisi de la relació de les normes de competència deslleial amb les altres branques de l’ordenament jurídic.

L’alumnat adquirirà coneixements, habilitats i capacitats no solament en l’àmbit de la competència deslleial, sinó en relació a altres connexos com la propietat industrial, la publicitat, el dret antitrust o el dret penal. En el curs s’abordaran qüestions rellevants tant per als empresaris i professional, víctimes de conductes com la denigració, la imitació, la violació de secrets, les conductes predatorias o la venda a pèrdua, com aquelles que afecten fonamentalment als consumidors com les conductes agressives, enganyoses o discriminatòries, relacionant aquestes amb la normativa de tutela de consumidors.

Més informació i inscripció: Expert Universitari en Competència Deslleial

Notícia publicada: 11/07/2017