Inici / Notícies
NOTíCIES

Com tutoritzar millor les pràctiques en empreses? Mentorització i formació com base

Tutoritzar amb qualitat les pràctiques en empreses contempla molts aspectes, més enllà de la puntuació de l’alumnat al finalitzar el seu període de pràctiques. És important acompanyar als estudiants durant tot el procés per a servir-los com suport i aconsellar-los quan tinguen qualsevol dubte. Aquest procés de responsabilitat deu ser portat a terme per ambdues parts encarregades de la tutorització de la pràctica: la persona que tutoritza en la universitat i la persona que tutoritza en l’empresa.

A continuació, anem a enumerar una sèrie de funcions a les quals ha d’atendre una persona que tutoritze al col·lectiu estudiantil en pràctiques i que li permetrà ser un millor professional en el procés de tutorització d’una pràctica.

Aquesta excel·lència en la realització del seu treball tindrà la possibilitat de ser recompensada finalment mitjançant el Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes (SEATPE), la segona edició de les quals comença aquesta mateixa setmana.

A través d’aquest programa, la Universitat de València, juntament amb la seua Fundació Universitat-Empresa (ADEIT), reconeixerà la labor de 100 tutors i tutores de pràctiques a través d’un curs formatiu i tallers de tutorització de pràctiques. Es reconeixerà també la labor d’altres 100 professionals amb la renovació de l’acreditació rebuda en l’anterior edició.

 

Notícia publicada: 25/04/2016