Inici / Notícies
NOTíCIES

Les tres claus per a dissenyar el procés formatiu d’una pràctica

Conéixer els elements essencials que intervenen en l’elaboració d’un programa formatiu de pràctiques i disposar d’un procediment per a fer-lo. Aquests han sigut dos dels continguts específics del taller celebrat en la seu d’ADEIT sota el títol “Com dissenyar el projecte formatiu d’una pràctica”.

150 persones que tutoritzen les pràctiques, per la part d’empresa i per la part universitària, s’han aproximat al procés del disseny formatiu que implica una pràctica.
Durant dues jornades, al voltant de 150 persones que tutoritzen les pràctiques, per la part d’empresa i per la part universitària, s’han aproximat al procés del disseny formatiu que implica una pràctica universitària; des de la documentació a considerar, la relació de les persones que tutoritzen la pràctica des de la universitat i l’empresa fins a la relació amb estudiants. Les persones participants en el programa han subratllat la necessitat d’establir protocols més estandarditzats per al seguiment de les pràctiques així com la d’establir fòrums d’intercanvi d’experiències com aquesta.

Aquest nou taller ve a reforçar la voluntat de la Universitat de València per millorar la qualitat de les pràctiques acadèmiques externes i reconéixer la bona acció tutorial, a mesos que comence una nova edició del Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes (conegut com SEATPE). Aquest sistema ha acreditat a prop de 400 persones fins hui. L’objectiu fonamental de SEATPE és millorar la qualitat de les pràctiques acadèmiques externes i reconéixer la bona acció tutorial.

Notícia publicada: 15/07/2019