Inici / Notícies
NOTíCIES

El seminari ‘The Entrepreneurial Scientist’ reuneix a professors de diferents països en ADEIT

Climate kic (2)Prop de trenta professors de diferents països s’han donat cita la passada setmana en ADEIT amb motiu de la primera sessió del seminari Científics Emprenedors que organitza la Universitat de València i IVACE, en col•laboració amb l’ADEIT, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor tant del professorat com dels estudiants en l’àmbit del canvi climàtic.

Aquest curs està promogut des del partenariat Knowledge & Innovation Communities (KIC) dedicat al Canvi Climàtic i forma part del European Institute of Innovation & Technology (EIT) creat el 2005.

El vicerector d’Investigació i Política Científica, Pedro Carrasco, s’ha mostrat satisfet de col•laborar amb la Generalitat València en una iniciativa que –ha dit- “contribuirà a la transformació econòmica”.

Per a la responsable d’Educació de Climate-Kic, Martine Van Veelen, aquest projecte, que ha comparat amb una spin off, representa “una nova forma de pensar” i ha explicat que l’estímul de la innovació és la finalitat última d’aquesta iniciativa.

Joaquín Ríos: “El que volem és que cap idea empresarial es quede sobre la taula sinó que es convertisquen en projectes reals”

Per la seua banda, el director general d’IVACE, Joaquín Ríos, ha subratllat durant la inauguració del seminari la necessitat de transferir el coneixement de la Universitat al mercat. “El que volem és que cap idea empresarial es quede sobre la taula sinó que es convertisquen en projectes reals; aquesta és la millor forma de la impulsar l’economia local i europea”, ha assenyalat Joaquín Ríos.

La sessió d’obertura, que ha dut per títol L’emprenedoria científica, missió impossible?, ha corregut a càrrec del catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, Javier Quesada, qui va ressaltar la importància de la col·laboració universitat-empresa per promoure la cultura emprenedora en l’àmbit universitari i l’engegada d’iniciatives d’interès mutu.

Durant els tres dies del curs, els participants -procedents de països com Alemanya, Hongria, Itàlia, Holanda, Polònia, Regne Unit i Espanya-, a més d’assistir a diferents ponències, van tindre l’oportunitat de participar en dinàmiques de grup i de conèixer casos reals de creació d’empreses per part de científics i investigadors.

Més informació:
http://www.climate-kic.org/events/workshop-for-professors-the-entrepreneurial-scientist/

Notícia publicada: 14/10/2013