Inici / Notícies
NOTíCIES

El professorat, element clau per a propiciar l’actitud emprenedora entre l’alumnat

Els professors universitaris, són les «persones idònies» per a aconseguir que els futurs titulats valoren la seua capacitat emprenedora i engeguen les seues pròpies idees de negoci des de qualsevol àrea de coneixement. Amb aquesta màxima es va clausurar, la setmana passada, la VI Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor en ADEIT. Una escola que ha format en aquesta edició a 26 professors -23 de la Universitat de València i 3 de la Universitat Jaume I de Castelló˗ i que ha tingut com a principal objectiu que el professorat puga motivar als seus estudiants en les aules en el pròxim curs acadèmic. 

La clausura de l’Escola d’Estiu va coincidir amb el lliurament dels primers premis d’Idees MOTIVEM en equip, un itinerari formatiu singular que té la seua raó de ser en la unió entre la motivació del professorat participant en alguna de les edicions d’aquesta escola i la generació d’idees emprenedores per part de l’alumnat. En aquesta primera edició, més de 70 professors i de 400 estudiants de la Universitat de València han participat en Idees MOTIVEM en equip, resultant premiades les idees The Flying Frames, Extres Hostaleria i BGreen, equips coordinats respectivament pels professors Yolanda Cabrera García-Ocha, Rafael Fernández Guerrero i Manuela Pardo del Val.

Esteban Morcillo va animar als estudiants a forjar el seu futuro
L’acte va estar recolzat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport a través del seu secretari General d’Universitats, Federico Morán; per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport representada pel director General de l’Agència Valenciana d’Avaluació Prospectiva (AVAP), Jacobo Navarro de Peralta García, i pel vicepresident de ADEIT, Alfonso Maldonado.

El rector de la Universitat de València, que va presidir la clausura de la VI Escola d’Estiu i el lliurament dels Premis MOTIVEM, va animar als estudiants i professors a tenir una actitud positiva i va fer una comparativa amb la seua formació acadèmica en Medicina: «Deprimir al malalt, no va a ajudar a guarir-ho», va remarcar. Per açò, va animar als estudiants a escriure el seu futur, «un futur que es construeix dia a dia».

El president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, va subratllar la necessitat de contribuir al fet que els estudiants universitaris puguen liderar equips emprenedors quan finalitzen els seus estudis. Per a açò, «és imprescindible el compromís i la col·laboració del personal docent», va precisar. El director General de AVAP va destacar les principals característiques que ha de posseir tot bon emprenedor: lideratge, innovació i capacitat de gestió.

Obrir la finestra del emprendimiento en les aules
En finalitzar la clausura de la VI Escola d’Estiu, la professora Ana Rosa Calero de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, va agrair, en nom de tots els participants de l’escola que van arreplegar un diploma acreditatiu de la seua formació, els coneixements emprenedors apresos durant una setmana, dient «Els professors som conscients que podem obrir la finestra del emprendimiento als estudiants. Uns l’obriran i uns altres no, però almenys, la coneixeran». 

Escola d’Estiu, integrada en la xarxa autonòmica RE5CV i en la nacional RE4
A més de formar part de Xarxa per a la Formació de Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor (RE4) -promoguda per la Universitat de València en 2012 i integrada per la Universitat de Còrdova, la Universitat de la Llacuna, la Universitat de Valladolid, la Universitat del País Basc, la Universidade dóna Coruña, la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i la Universitat de Saragossa-, l’Escola d’Estiu s’integra, al seu torn, en la Xarxa d’Escoles d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor de la Comunitat Valenciana (RE5CV) que es configura en 2014 com a part de les activitats que les cinc universitats públiques valencianes -Universitat de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat Jaume I, Universitat d’Alacant i Universitat Politècnica de València- desenvolupen en el Campus de l’Emprenedor Innovador promogut per la Generalitat Valenciana.

Noticia publicada: 14/07/2014