Inici / Notícies
NOTíCIES

L’estudi i tractament de la dislèxia evolutiva centren un nou diploma de la Universitat

“S’estima que almenys un 5% dels nens en edat escolar manifesten dificultats per reconéixer paraules o per desenvolupar una lectura fluida i sense esforç”, afirma Manuel Soriano, professor del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València i director de la segona edició del Certificat de Dislèxia Evolutiva: Conceptualització, Avaluació i Intervenció.

La preparació de professionals capaços de diagnosticar i tractar les dificultats relacionades amb la dislèxia, així com la implicació dels docents en la detecció de les primeres alteracions, són alguns dels motius, segons afirmen des de la direcció del certificat, que fan necessari ampliar els coneixements a través de l’especialització. “El curs també pretén difondre una actitud favorable cap a la dislèxia, valorant la seua projecció social”, assenyala Manuel Soriano.

L’objectiu principal del Certificat de Dislèxia Evolutiva és actualitzar els coneixements sobre aquest camp i oferir eines per a un diagnòstic eficaç i un tractament personalitzat, “perfectament adaptat a l’edat i necessitats del pacient”, afirmen des de la direcció. El programa, que té una durada de tres mesos i començarà a febrer, se centra en l’estudi sobre les causes de la dislèxia, les manifestacions i els signes primerencs i la seua detecció i diagnòstic.

Professionals de la Psicologia, Psicopedagogia, Pedagogia, Magisteri i Logopèdia que desenvolupen el seu treball en l’àmbit educatiu són els perfils professionals principals als quals es dirigeix aquest certificat, la versió a distància del qual presentarà aquest any la seua segona edició. A més, com a novetat durant aquest curs acadèmic, aquest certificat presenta aquest any una edició presencial.

Més informació:
Certificat de Dislèxia Evolutiva: Conceptualització, Avaluació i Intervenció – Presencial
Certificat de Dislèxia Evolutiva: Conceptualització, Avaluació i Intervenció – Online 

 Notícia publicada: 19/01/2015