Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT celebra els seus 25 anys promovent la cooperació universitat-empresa

La cooperació entre la Universitat de València i el seu entorn empresarial és essencial com motor de desenvolupament socioeconòmic. Aquesta ha estat la idea més repetida durant l’acte de commemoració del 25 aniversari d’ADEIT, que ha reunit en la seua seu als més alts representants del món universitari, empresarial i de l’Administració. Han presidit l’acte el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el conseller d’Economia, Màxim Buch; i el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual.

«La nostra és una Universitat estretament unida al cor d’aquesta societat, una institució acadèmica sorgida de la mateixa ciutadania per a contribuir al desenvolupament del nostre territori», ha assenyalat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, qui, a més, ha afirmat que la relació de la Universitat de València i la Fundació Universitat-Empresa al llarg dels últims 25 anys «ha permès crear i millorar constantment un entorn de col·laboració únic entre empresa i universitat».

Esteban Morcillo: «La relació de la Universitat de València i la Fundació Universitat-Empresa al llarg dels últims 25 anys ha permès crear i millorar constantment un entorn de col·laboració únic entre empresa i universitat»

La Universitat, una inversió econòmica
El rector ha insistit en la contribució de les universitats públiques a la riquesa i benestar econòmic de la societat. «La despesa en Universitat és una veritable inversió econòmica», ha assenyalat, al mateix temps que ha afegit «la decisiva contribució de la Universitat a la cohesió social».

Per la seua banda, el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual, ha assenyalat que la innovació, la formació i l’ocupació, principals eixos d’actuació d’ADEIT, encara que «viuen temps convulsos», constitueixen «la base de l’enfortiment i recuperació que precisa el nostre sistema de ciència, tecnologia i empresa, i resulten de vital importància per a afrontar amb garanties una nova etapa de desenvolupament econòmic i social».

Entre
els principals reptes del món de l’empresa per als pròxims anys, Carlos Pascual -que ha anunciat durant l’acte la finalització de la seua presidència- ha avançat la necessitat de guanyar en grandària, d’apostar per la innovació en col·laboració amb la Universitat i d’invertir en capital humà qualificat. En relació als desafiaments de la Universitat, el president d’ADEIT ha apuntat a la necessitat d’oferir una formació més enfocada al mercat, d’incrementar l’aposta per la formació empresarial i de racionalitzar i agilitzar la gestió universitària, entre altres.

Carlos Pascual: «La innovació, la formació i l’ocupació, principals eixos d’actuació d’ADEIT, resulten de vital importància per a afrontar amb garanties una nova etapa de desenvolupament econòmic i social».

El conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat que ADEIT és un «referent nacional i internacional», al mateix temps que ha reiterat «la importància de la col·laboració entre l’Administració, empreses i universitat per a conjuminar sinèrgies i propiciar un clima necessari perquè les idees i els nous reptes empresarials puguen concretar-se».

En aquest sentit, ha felicitat a ADEIT pel seu esforç realitzat durant els últims 25 anys i els ha animat a seguir treballant en benefici de la societat valenciana. «El Consell agraeix tot l’esforç que ve realitzant durant tots aquests anys per promoure i fomentar les relacions entre la Universitat de València i l’entorn empresarial i professional, facilitant l’intercanvi de les necessitats i coneixements entre ambdues», ha indicat Buch.

25 anys en xifres
Creada en 1987 a instàncies del Consell Social,  ADEIT fomenta la vinculació de la Universitat de València a partir de tres grans eixos: innovació, formació i ocupació.  Al llarg de la commemoració, s’han repassat les principals fites d’aquests 25 anys. Més de 80.000 estudiants de postgrau, prop de 16.000 pràctiques en empreses gestionades, 17.000 titulats orientats per a l’ocupació, 3.000 becaris Leonardo da Vinci i més de 3.500 emprenedors assessorats per a la creació d’empreses són algunes de les dades destacades durant l’esdeveniment.

A més, al llarg de la commemoració, s’han lliurat guardons a persones clau durant aquest recorregut com l’ex rector Francisco Tomás, l’actual rector, Esteban Morcillo, el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual, i els patrons electes del Patronat d’ADEIT, entre els quals es troben Cambra de València, Colebega, Consum, Emivasa, ETRA, Fira València, Fundació Bancaixa, Fundació Iberdrola, GH Electrotermia, la Caixa, Mercadona, Pavasal, RNB, Umivale i Vossloh.

Més informació:
25 anys d’ADEIT

Vídeo sobre la celebració dels 25 anys:
http://vimeo.com/67287040