Inici / Notícies
NOTíCIES

La Càtedra de Finances Internacionals analitzarà riscos i oportunitats del mercat energètic

La Càtedra de Finances Internacionals-Banc Santander de la Universitat de València  analitzarà els principals riscos i oportunitats financeres que presenta l’actual mercat energètic. Ho farà en el quart Workshop on Energy Markets and CO2 Markets que es realitzarà entre el 13 i el 14 de febrer en la seu d’ADEIT.

Un dels principals reptes de futur en el mercat energètic espanyol passaria per sensibilitzar a les empreses sobre la importància de reduir emissions
Concretament, segons explica el director de la Càtedra de Finances Internacionals, el catedràtic d’Economia Financera i Actuarial de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Ángel Pardo, aquest taller analitzarà l’evolució de l’esquema europeu de negociació dels drets d’emissió i estudiarà les diferents solucions que els mercats energètics i els mercats de carboni aporten a les empreses per a adaptar-se o gestionar el risc front el canvi climàtic.

Reduir emissions, oportunitat per a millorar la competitivitat de les empreses
En aquest sentit, segons explica el director d’aquesta càtedra, un dels principals reptes de futur en el mercat energètic espanyol passaria per «sensibilitzar a les empreses sobre la importància de reduir emissions convertint aquest repte en una oportunitat per a millorar la seua competitivitat».

A través d’aquest workshop, reconeguts ponents també debatran sobre la importància de configurar un marc regulatori estable que conferisca seguretat i confiança, tant a agents dels diferents sectors energètics com a potencials nous agents, a més de sensibilitzar a les economies domèstiques sobre la necessitat d’adoptar noves pautes que tendisquen a reduir el seu consum energètic.

Pròximes activitats de la Càtedra de Finances Internacionals
Durant el mes de febrer, a més, també es realitzarà en el marc d’aquesta càtedra el seminari ‘L’Efecte de l’Ús del Valor Raonable sobre els Balanços de les Entitats Financeres’, el dia 20, que comptarà amb la catedràtica de Comptabilitat de la Universitat de València, Araceli Mora, com a ponent.

Seguint amb la divulgació i la formació en l’àrea de les finances, durant el mes de març es realitzaran els seminaris ‘El Sector Bancari Espanyol després del Rescat Europeu’, el dia 6, i ‘Credit and Liquidity Support in Securitisations and Implications for Bank Solvency’, el dia 8. Durant els següents mesos, s’abordarà la importància i futur de l’euro o la crisi global, europea i domèstica, entre altres temes.

Més informació i inscripcions:
IV Workshop on Energy Markets and CO2 Markets