Inici / Notícies
NOTíCIES

La Càtedra de Cultura Empresarial, cas de bona pràctica per la Comissió Europea

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València ha sigut triada com un dels 20 casos de bona pràctica en l’àmbit de desenvolupament del potencial empresarial en les universitats per la Comissió Europea.

La Càtedra de Cultura Empresarial forma part de l’estudi que s’està realitzant en el marc del Pla d’Acció de l’Esperit Empresarial 2020 que la Comissió Europea va aprovar el passat any 2013 pel qual es marca com objectiu que les universitats europees implementen entre les seues línies estratègiques potenciar el emprendimiento en les aules.

Com explica el director General d’aquesta càtedra, Vicente Ruiz, «aquest reconeixement suposa el reflex continu i constant que té la Càtedra a influir amb fets palpables en la nostra societat valenciana. Una vegada més tot l’equip d’aquesta catedra demostra amb aquest esment que anem pel camí correcte i seguirem transmetent la cultura empresarial tan necessària als nostres dies».

15 anys promovent la cultura empresarial

Aquest reconeixement suposa el reflex continu i constant que té la Càtedra a influir amb fets palpables en la nostra societat valenciana.
Vicente Ruiz
En aquest sentit, la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, que enguany compleix el seu 15 aniversari, constitueix un innovador programa que promou l’esperit emprenedor i la creació de noves empreses sorgides en l’àmbit de la Universitat de València amb el suport de les principals empreses de la Comunitat Valenciana. La càtedra va sorgir del Patronat de ADEIT en 1999 fruit de la necessitat manifestada per reconeguts empresaris de la Comunitat de fomentar la iniciativa i divulgar l’esperit emprenedor entre els estudiants universitaris.

Entre els principals programes que imparteix la Càtedra es troba el curs Qui pot ser empresari? per a estudiants; el programa de Formació Empresarial de Desenvolupament d’Idees de Negoci per a titulats; l’Escola d’Estiu per a professors que s’ha expandit a nivell nacional i regional a través de les diferents xarxes en la qual es promou l’esperit emprenedor en les aules; el Programa de Mentors para emprenedors universitaris; diferents jornades de motivació empresarial en els centres universitaris; o finançament per a emprenedors a través del conveni signat amb la Generalitat Valenciana fa uns mesos. A través d’aquests programes, en aquests 15 anys la Càtedra de Cultura Empresarial ha format a més de 1.700 alumnes universitaris, els quals han creat més de 200 empreses.

Més informació sobre les activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial

Notícia publicada 09/06/2014