Inici / Notícies
NOTíCIES

Carlos Pascual relleva a José Vicente Morata al capdavant de la Càtedra de Cultura Empresarial

Carlos Pascual de Miguel és el nou president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. El que va a ser president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT durant divuit anys prendrà el relleu de José Vicente Morata que ha estat al capdavant d’aquesta càtedra des del seu inici en 1999.

El nomenament es va produir en l’última reunió del Patronat de Càtedra de Cultura Empresarial que va presidir Manuel Broseta, president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT. Broseta, que va destacar el «magnífic» paper que ha exercit José Vicente Morata al capdavant de la Càtedra de Cultura Empresarial, també va agrair la implicació de Carlos Pascual en la creació i engegada d’aquesta càtedra. «Si hi ha algú que es mereix aquest càrrec de president, aquest és Carlos Pascual. Ell és qui més ha fet perquè aquesta idea avui siga una realitat i és qui millor pot assumir la presidència del patronat especial d’aquesta càtedra», va remarcar Broseta.

En el seu nomenament, el president d’ADEIT va animar a Carlos Pascual al fet que «igual que va tenir en 1999 una idea innovadora» creant aquesta càtedra, «ens il•lumine amb algunes idees destrossadores en aquest període i dins de quinze anys tinguem aquesta càtedra amb una major rellevància i transcendència».

Cultura empresarial en la Universitat de València
Després d’assumir el seu nou càrrec com a president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual va destacar el paper exercit per les empreses que recolzen aquesta càtedra. «Les empreses van ser molt més valentes que nosaltres en el moment de la creació d’aquesta càtedra. Van ser les que van creure en la idea, les que van apostar, van posar els seus diners i la seua dedicació personal», va afirmar el nou president.

En la seua nova etapa, Carlos Pascual va subratllar que, encara que la Càtedra de Cultura Empresarial siga un projecte rellevant a la Comunitat Valenciana, treballarà per a impulsar les activitats existents i projectar noves activitats dirigides a estudiants i titulats de la Universitat de València.

Per la seua banda, José Vicente Morata va fer balanç d’aquests catorze anys al capdavant de la Càtedra de Cultura Empresarial. Una càtedra que va començar la seua marxa sorgida del Patronat d’ADEIT fruit de la necessitat manifestada pels propis empresaris de la Comunitat Valenciana de fomentar la iniciativa i divulgar l’esperit d’empresa entre la comunitat universitària. En aquests catorze anys, la Càtedra de Cultura Empresarial ha format a més de 3.500 persones a través de les diferents accions i programes formatius que s’han realitzat, com el curs Qui pot ser empresari?, programes de creació i consolidació d’empreses, programes per a mentoritzar a emprenedors, jornades per a emprenedors o l’Escola d’Estiu per a Emprenedors a través de la qual professors universitaris fomenten l’esperit emprenedor entre els seus estudiants.

Morata va ressaltar la singularitat d’aquesta càtedra per «representar un projecte únic» en permetre la llibertat de càtedra de cadascun dels empresaris que s’han acostat a les aules. Unes aules que acullen cada setmana a estudiants de la Universitat de València de diferents titulacions, no solament de l’àrea econòmica, alguna cosa que, com va subratllar Morata, «era difícil fa catorze anys, però apostem per açò gràcies a Carlos Pascual i a l’equip d’ADEIT».

Notícia publicada: 07/01/2014