Inici / Notícies
NOTíCIES

Bretxa salarial, digitalització i política, en la II Jornada Emprensa

«El moviment feminista em sembla absolutament necessari. La història ens ha premiat als homes». En aquests termes es va expressar Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València durant la seva intervenció en la II Jornada Emprensa. La bretxa salarial, la digitalització de les empreses i la inestabilitat política en l’economia van ser els temes principals tractats en aquesta sessió.

En l’acte van participar els responsables dels sis mitjans de comunicació valencians: Levante-EMV, València Plaza, Cadena SER, COPE, La Razón i El Mundo, a més d’empreses algunes de les empreses que integren el patronat de la Càtedra: Balèaria, Avanza Urbana, Zumex, Grup Àtica i S2Grup. 

Durant la sessió es van plantejar diferents enfocaments al voltant de la desigualtat de gènere: «actualment, les dones fan el mateix treball i cobren el mateix. No existeix la bretxa salarial», va afirmar Vicente Llácer, president d’Àtica. Per la seva part Bernardo Guzmán, director regional de Cadena SER, es va mostrar rotund assenyalant que fa falta «sensibilització social» ja que «s’amaga i s’infravalora aquest problema real» i va insistir que només en la Comunitat Valenciana hi ha un 25 per cent de bretxa salarial. Lydia del Cant, directora de Levante-EMV, va concloure amb la necessitat d’implementar mesures perquè «la desigualtat se soluciona amb igualtat».

Quant a la digitalització, els assistents es van mostrar d’acord en les oportunitats que planteja: «cal innovar encara que faci por. No som conscients que els avanços tecnològics crearan noves ocupacions que ara desconeixem», va apuntar Javier Alfonso, director de València Plaza.

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 2/4/2019