Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou postgrau formarà en bioestadística des d’una perspectiva pràctica i aplicada

Amb la finalitat d’oferir formació especialitzada i de caràcter pràctic en bioestadística, la Universitat de València llança per al pròxim curs la primera edició de l’Expert Universitari en Estadística Aplicada a les Ciències de la Salut.

La bioestadística és essencial tant per a la pràctica assistencial com per a la investigació

La bioestadística és essencial tant per a la pràctica assistencial com per a la investigació, assegura la directora d’aquest nou curs i professora d’Estadística en Fisioteràpia, Pilar Serra. D’una banda, la bioestadística permet realitzar prediccions i prendre decisions en la pràctica assistencial i, per una altra, resulta essencial en el camp de la investigació científica, tant per a interpretar els estudis i treballs existents com per a desenvolupar i publicar nous coneixements científics. «Realitzar el curs permetrà realitzar una lectura crítica, imprescindible per a la pràctica professional», asseguren en aquest sentit la directora del postgrau.

A més, dins del camp assistencial, segons asseguren des de la direcció del curs, entendre les dades no solament és important per als professionals de l’àmbit clínic sinó també per als pacients, en la mesura en què els ajuda a entendre el seu diagnòstic i, en conseqüència, facilita l’adherència als tractaments.

L’estadística, imprescindible en les ciències de la salut
Les ciències de la salut estan en constant evolució i, per això, es fa necessària l’estadística, no solament per a entendre el que ocorre, sinó també per a saber llegir i interpretar els estudis existents amb la finalitat de valorar si tenen la qualitat suficient per a poder-se utilitzar.

Aquest curs –explica la seua directora– sorgeix davant la necessitat d’oferir a professionals de l’àmbit de la salut una formació pràctica i aplicada de l’estadística, que permeta donar solucions a problemes científics. Per a això, gran part del postgrau es dedicarà a l’anàlisi i resolució de casos pràctics. A més, el curs inclou un apartat amb els errors més freqüents en la publicació de resultats d’investigació.

Medicina, fisioteràpia, farmàcia, infermeria, nutrició i dietètica són algunes de les especialitats a les quals es dirigeix aquest curs.

Més informació i inscripcions

YouTube Preview Image