Inici / Notícies
NOTíCIES

Competències innovadores en les empreses, eix del pròxim Aula Oberta de José M. Peiró

Les competències professionals rellevants per a la innovació sostenible. Aqueix serà el tema central que José María Peiró abordarà en la pròxima edició d’Aula Oberta Innovació en l’Empresa. En paraules de Peiró, «la innovació implica canvis incrementals o radicals. En essència, implica cercar, seleccionar implementar i capturar valor a través de noves idees i intencions».

Aquesta sessió serà dimecres que ve 24 de gener de 2018 a les 9 hores

Aquesta sessió serà dimecres que ve 24 de gener de 2018 a les 9 hores. Peiró, catedràtic de Psicologia de les Organitzacions de la Universitat de València i director de l’Institut de Recerca de Psicologia dels Recursos Humans IDOCAL de la Universitat, explicarà la importància en la innovació tant de la imaginació, a la qual considera «element d’emergència i cultiu d’idees que no es reben a través dels nostres sentits», com de la creativitat, de la qual diu que «és l’habilitat per a generar idees que tenen valor estètic, cultural, econòmic, legal, polític, social, ambiental, i tecnològic perquè es produïsca una acció». A més, Peiró compagina la seua activitat laboral amb la seua presidència en la Xarxa Europea de Catedràtics de Psicologia de les Organitzacions (ENOP). També és membre de l’Acadèmia de Psicologia d’Espanya i investigador del IVIE.

Peiró tractarà les competències innovadores en el lideratge de les organitzacions posat que cada vegada «es requereixen cada vegada amb major freqüència»

Així mateix, Peiró tractarà les competències innovadores en el lideratge de les organitzacions posat que cada vegada «es requereixen cada vegada amb major freqüència». Tal com apunta el catedràtic, aquests aspectes són clau en les empreses, ja que són capaces de veure noves connexions -en ocasions, invisibles per a uns altres- i oportunitats i visualitzar noves realitats que encara no existeixen. Amb aquestes capacitats els professionals també han de saber desenvolupar i crear aqueixes visualitzacions i açò requereix incorporar i liderar i involucrar a uns altres. Les innovacions poden no ser ben rebudes pel que la gestió de la introducció i consolidació de les mateixes és un altre element fonamental que han de controlar aquests actors.

Inscripció en: Aula Oberta Innovació en l’Empresa – José María Peiró

Notícia publicada: 13/12/2017