Inici / Notícies
NOTíCIES

Lassiter:«És essencial donar a Xina i Índia una alternativa energètica més barata que el carbó»

El món necessita alternatives energètiques millors i més barates que el carbó. Només així es podrà canviar la política energètica d’Índia i Xina i posar fre a l’escalfament global del planeta, segons va assenyalar el professor d’Harvard Business School Joe Lassiter durant la conferència oferida en la seu d’ADEIT.

Al llarg de la seua ponència, que va dur per títol Reptes i oportunitats de les tecnologies netes i les noves energies, aquest expert va analitzar els efectes de l’escalfament global sobre el planeta que, segons va anunciar, seguirà creixent mentre Índia i Xina continuen construint plantes de carbó, una qüestió que no deixaran de –fer va assenyalar– mentre no siguem capaços d’oferir-los una energia millor i més econòmica.

Xina i Índia, vetlant pel benestar dels seus ciutadans, han experimentat una expansió increïble en els últims anys, va recordar Lassiter, qui va posar l’accent en la industrialització d’aquests països i el trasllat de les seues poblacions a les ciutats, que ha tingut com a conseqüència un considerable increment de la contaminació, a causa del consum de carbó de baix cost. En relació a la producció d’energies renovables per part d’aquests països, Lassiter va lamentar que és molt escassa i va puntualitzar que el poc que estan fent en aquest terreny està dirigit a l’exportació i no al consum intern.

Un canvi global
«Encara que Europa, EEUU i Japó apostem per les energies renovables de manera contundent, no servirà de res mentre la resta de països seguisca consumint energia fòssil; cal canviar la conducta de la resta del món», va afirmar el professor d’Harvard.

En aquest sentit, va recordar que encara hi ha mil milions de persones en el món que «es van a dormir a les fosques» i es va mostrar preocupat per la pèrdua d’influència d’Europa i Japó com motor de desenvolupament. «Europa i Japó estan deixant de ser potències industrials per a convertir-se en museus», va lamentar.

Les polítiques energètiques d’EEUU, Europa i Japó no són suficients; cal canviar la conducta del consum d’energia de la resta del món

Com solució als actuals problemes, Lassiter va apostar per l’emprenedoria. «Els empresaris poden canviar el món. Cal canviar les regles del joc i l’emprenedoria tracta d’això», va assenyalar.

En aquest sentit, el conseller d’Economia, Màxim Buch, que va presentar la conferència, va subratllar l’esperit emprenedor de la societat valenciana, on –segons va informar– s’han creat el 48% de les empreses engegades durant l’últim any a Espanya.

En relació a les energies, Buch va reiterar la seua importància com font de competitivitat empresarial i va anunciar una inversió de 75 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per a fomentar el desenvolupament d’energies netes i renovables.

Notícia publicada: 9/1/2014