Inici / Notícies
NOTíCIES

Les empreses del Patronat ADEIT,entre les empreses capdavanteres de la província de València

LOGO Empresas Patronato ADEIT - enero 2012Les empreses del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) es troben en els primers llocs de facturació de la província de València, com recull la revista Economia 3 en el seu rànquing de 150 empreses capdavanteres publicat el mes passat de desembre.

Més del 50 % del volum de negoci
Concretament, vuit de les dotze empreses patrons de l’ADEIT –Mercadona, Consum, Colebega, Umivale, Autopistas Aumar, Grupo Etra, Emivasa i Pavasal– es troben entre els 20 primers llocs pel que fa a vendes. Juntament amb la resta de les empreses, també recollides en aquesta publicació –Vossloh, RNB, Iberdrola i GH–, representen més de la meitat (50,4 %) del volum de negoci de les 150 empreses capdavanteres de la província de València, que en l’exercici 2010 va pujar a 35.204 milions d’euros.

A més, les dotze empreses del Patronat se situen entre els deu primers llocs dels sectors productius respectius. Mercadona i Consum ocupen el primer i segon lloc, respectivament, del sector de comerç detallista. Altres quatre empreses, Autopistas Aumar, Grupo Etra, Emivasa i Vossloh encapçalen els sectors del transport i logística, electrònica i telecomunicacions, serveis i equipament industrial i maquinària auxiliar, respectivament. En aquest últim sector també es figuren, entre les deu primeres empreses, GH Electrotermia. Colebega, Umivale i Pavasal ocupen els segons llocs dels àmbits d’actuació respectius, agroalimentari, finances i assegurances i construcció i promoció immobiliària. Completen la distribució sectorial RNB i Iberdrola, en els cinquè i setè llocs dels sectors químic, cautxú i plàstics i d’energia i indústries extractives.

A més d’aquestes empreses, formen part del Patronat de l’ADEIT, quatre entitats bancàries –Banc de València, ”la Caixa”, la CAM i Fundació Bancaixa– i dues entitats clau a la província de València com és ara Fira València i la Cambra de Comerç, Indústria i Turisme. D’altra banda, també són membres del Patronat vocals del Consell Social de la Universitat de València, els exrectors de la Universitat de València i l’expresident de la Fundació Universitat-Empresa de València.

Totes aquestes persones, empreses i entitats, amb la seua presència, protegeixen el treball que du a terme l’ADEIT, des de fa vora vint-i-cincanys, per acostar la Universitat de València al seu entorn socioeconòmic amb la finalitat, en última instància, de contribuir a un major desenvolupament socioeconòmic de la província.