Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 6.000 estudiants van realitzar formació en línia el passat any, un 70% més que el 2010

Imagen recurso Formación on-lineUn total de 6.179 persones van participar en alguna de les activitats formatives amb el suport de l’Aula Virtual de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) que, des del 1997, ofereix formació tutelada a través d’Internet a universitaris i professionals en diferents àmbits.

En els últims anys s’ha observat –com explica Vicente L. Francés, sotsdirector general d’ADEIT i director del Departament de Teleformació– un important creixement en l’ús de les noves tecnologies aplicades a la formació. Concretament, el passat any 2011, el nombre d’usuaris d’aquesta plataforma va augmentar un 71% pel que fa a l’any anterior, quan 3.511 persones van participar en alguna de les activitats de l’Aula Virtual. La facilitat d’accés i la llibertat horària i espacial, juntament amb una personalització de la metodologia i una major implicació de professors i tutors, són, per al director d’aquesta àrea, els principals motius d’aquest increment d’usuaris.

L’estudiant, el protagonista
A més, entre les característiques d’aquesta formació, Vicente L. Francés destaca el fet que l’estudiant és el protagonista de tot el procés formatiu. «És l’estudiant qui, amb el seguiment i l’orientació de tutors i professors, planifica la seua pròpia formació i marca els ritmes i pautes de l’aprenentatge», subratlla en aquesta direcció.

Són molts els cursos de postgrau, oficials i propis, que utilitzen ja els serveis de l’Aula Virtual com a suport per oferir una formació íntegrament o parcialment en línia, com el de Gènere i Polítiques d’Igualtat, el de Reproducció Humana, el de Gestió i Desenvolupament del Comerç Local o el de Medicina Forense.

A més de cursos de postgrau, a través d’aquesta plataforma s’imparteix uns altres tipus d’accions formatives, de menor durada i de marcat caràcter pràctic, com ara tallers o cursos. En total, van ser 64 els cursos realitzats mitjançant l’Aula Virtual el 2011 sobre diferents àrees de coneixement. La prevenció, diagnòstic i tractament de cànnabis, cocaïna, alcohol i drogues sintètiques, en el marc del màster en Prevenció i Tractament de les Conductes Additives, o el taller sobre el perfil criminològic en la investigació policial, del màster en Medicina Forense, en van ser alguns. Així mateix, l’Aula Virtual va servir de suport als cursos sobre habilitats per a la integració en l’empresa en el marc d’alguns dels projectes que gestiona ADEIT, com les beques Bancaixa Leonardo ADEIT o diferents accions de suport per a l’ocupació.

Més informació:
www.adeit.uv.es/av