Inici / Notícies
NOTíCIES

Font: «La detecció de la kilonova inicia un nou camp en l’astronomia, la revoluciona»

El 17 d’agost de 2017 va marcar un abans i un després en el camp de l’astronomia. És la data de la detecció de la kilonova –GW170817-, la data en la qual s’inicia un nou camp d’estudi en aquesta àrea. «Revolucionem l’astronomia perquè es va iniciar el camp de l’astronomia de missatgers múltiples», ressalta José Antonio Font, catedràtic del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València.

En aquesta entrevista, José Antonio Font ens explica què ha suposat aquest descobriment i com, a partir d’ara, des del camp de l’astronomia es podrà estudiar un mateix objecte amb dos canals: el canal gravitacional i el canal electromagnètic.

Font codirigeix, al costat del catedràtic de la Universitat de València i investigador en l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), José Navarro, el major congrés internacional sobre ones gravitatòries que se celebrarà del 7 al 12 de juliol a València, la 22nd International Conference on General Relativity and Gravitation, que enguany coincideix amb la realització de la 13th Edoardo Amaldi Conference on Gravitational Waves.

Notícia publicada: 25/04/2019