Inici / Notícies
NOTíCIES

El Festival de la Innovació reuneix a centenars d’experts en la lluita contra el canvi climàtic

El Palau de Congressos va ser punt de trobada d’experts europeus en canvi climàtic, que es van reunir la setmana passada en el Festival de la Innovació. Més de 700 representants de l’àmbit estatal, acadèmic i polític van participar al llarg dels dies 29, 30 i 31 en la quarta edició d’aquest festival, organitzat per Climate-KIC (Knowledge and Innovation Community). Aquesta iniciativa, la major a Europa quant a promoció d’economia verda a través d’idees empresarials innovadores amb capacitat de generar negoci, va tenir com a tema central l’impuls a les energies renovables i la descarbonización de les actuals economies de negoci.

En la sessió d’inauguració l’ex CEO de Climate KIC, Mary Ritter, va recalcar que aquest projecte ha recaptat més de 900 milions d’euros en iniciatives climàtiques des de desembre de 2009: «Només enguany 2014, en el qual també hem llançat el Business School, la innovació de Climate-KIC ha generat una vintena de nous productes i ha creat 250 ocupacions» va assegurar. També va assistir a aquesta jornada el President de la Generalitat, Alberto Fabra, que va subratllar el paper de la Comunitat Valenciana com una de les regions d’Europa «més actives» en l’estudi i la lluita contra el canvi climàtic.

Només enguany 2014, la innovació de Climate-KIC ha generat una vintena de nous productes i ha creat 250 ocupacions.
Mary Ritter
Al llarg de les dues sessions que donaven forma al programa del festival es va aprofundir en la col·laboració pública i privada en la cerca de noves oportunitats de negoci en el sector ambiental. La Comunitat Valenciana lidera diverses regions europees compromeses amb la innovació i la Universitat de València va assumir, des de la seua incorporació a Climate KIC, el lideratge en la coordinació de les activitats del pilar d’educació del festival en l’àmbit autonòmic, sent el Jardí Botànic de la Universitat la seu regional del partenariat. La participació en aquesta iniciativa europea es va realitzar a través de diferents entitats públiques, instituts tecnològics, centres de recerca, universitats, associacions empresarials, institucions i fundacions, entre les quals es troba ADEIT, empreses i ajuntaments i està coordinada per la FCVRE i el IVACE.

A més de les més de 30 sessions paral·leles que van donar forma al programa, durant el festival es van anunciar els guanyadors de la Venture Competition, on un total de 18 projectes empresarials europeus centrats a combatre el canvi climàtic van arribar a la final. Entre aquests projectes es trobava la iniciativa valenciana Closca, que apostava per la bicicleta com a vehicle per a la mobilitat urbana i va desenvolupar un casc plegable adaptat a aquest entorn.

Notícia publicada: 03/10/2014