Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou diploma aprofundeix en les estratègies empresarials de lluita contra el canvi climàtic

Diploma contra el Cambio Climático UVInformes publicats pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (GIECC) fan palès el fet que Espanya serà una de les zones més perjudicades pel canvi climàtic a causa dels riscos associats que hi afectaran la manera de vida, la riquesa nacional i l’activitat empresarial. Amb la finalitat de proporcionar als estudiants una perspectiva de l’impacte socioeconòmic que provoca l’escalfament global, s’engega el diploma en Gestió del Canvi Climàtic: Estratègies Empresarials i Públiques, organitzat pel Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València en col•laboració amb l’Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible (IMEDES).

Diverses institucions nacionals i internacionals assenyalen que el canvi climàtic serà portador d’oportunitats econòmiques. Per això, tal com explica el director d’aquest màster i professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València, Juan Ramón Gallego, la transició sostenible cap a una economia baixa en carboni «ha de constituir una prioritat en l’agenda d’empreses i governs, no només pels seus indiscutibles avantatges ambientals, sinó per l’impuls que suposarà per a la nostra competitivitat».

Les ocupacions verdes
La primera edició d’aquest curs, que començarà a l’abril, analitzarà també les diferents estratègies empresarials i els instruments de gestió destinats a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En aquesta línia, es tractaran els efectes que el canvi climàtic té sobre l’ocupació amb vista a potenciar la transformació dels treballs, ja existents en ocupacions verdes. Unes professions destinades a reduir l’impacte ambiental de les empreses i dels sectors econòmics fins a arribar a nivells sostenibles.

Professionals del món empresarial i professors de diferents àmbits, tant de la Universitat de València, com d’altres universitats espanyoles, impartiran classes en aquest certificat, gestionat per la Fundació Universitat-Empresa, en el qual també s’analitzaran qüestions com el context de transició econòmica cap a una economia amb baixes emissions de carboni i les estratègies territorials de lluita contra el canvi climàtic.

Més informació:
Diploma en Gestió del Canvi Climàtic