Inici / Notícies
NOTíCIES

El conseller d’Hisenda Vicent Soler clausura la 7ª Escola d’Estiu MOTIVEM

En el primer acte institucional a la Comunitat Valenciana del nou conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, es va clausurar avui la setena edició de l’Escola d’Estiu Motivem. 36 docents universitaris de totes les àrees entre professors i investigadors van explorar noves línies per a promoure l’actitud emprenedora en les aules de la Universitat de València.

Va presidir la clausura el rector de la Universitat de València Esteban Morcillo i van assistir, a més del conseller d’Hisenda, el president del Consell Social de la Universitat i de ADEIT Manuel Broseta, el president de la Càtedra de Cultura Empresarial Carlos Pascual de Miguel, el director general d’Economia i Emprendimiento Francisco Álvarez, el president de Cierval José Vicente González, el Sotsdirector General de Formació i Mobilitat del Professorat Alejandro Cremades i el vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat de la Universitat de València Ramón López.

Un total de trenta-sis professors i investigadors de la Universitat han participat en l’última edició de la Escola MOTIVEM
La conferència de clausura va ser a càrrec del professor emèrit de sociologia Manuel García Ferrando i va abordar la cultura de l’emprenedoria en la Universitat de València a més de fer un repàs als 19 anys d’història d’ADEIT.

Carlos Pascual va advocar per la necessitat que la universitat se situe en el centre de la societat com a actor generador del talent necessari per a superar aquesta i totes les crisis.

Manuel Broseta va destacar que en la universitat es generen empresaris, capaços de desenvolupar progrés econòmic.

El conseller Vicent Soler, per la seua banda, va destacar emocionat el seu passat recent com a degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i va incidir sobre la «necessitat d’emprendre i incentivar la productivitat i la innovació». Va afegir que «cal preocupar-se menys pels salaris i més per la productivitat de l’economia valenciana per a convergir amb el model econòmic europeu».

El rector Esteban Morcillo va destacar que «els cinc segles d’història de la Universitat la mantenen com un organisme viu i vigent que assumeix funcions de transferència de coneixement i generació de riquesa en el seu entorn més immediat».

La motivació emprenedora, protagonista de la setmana
Un total de trenta-sis professors i investigadors de la Universitat de diverses àrees de coneixement, tals com a Medicina i Odontologia, Psicologia o Ciències Socials han participat en l’última edició de l’Escola d’Estiu MOTIVEM. A través de diverses sessions com a ponències, tallers i dinàmiques de grup s’han abordat qüestions com el perfil de l’emprenedor universitari europeu, la importància de la comunicació, la detecció de les competències necessàries per a emprendre i l’actuació del docent per a motivar l’actitud emprenedora. 

Al llarg de les seues set edicions l’Escola MOTIVEM ha format a més de cent vuitanta docents de la Universitat de València i d’altres universitats d’àmbit nacional.

Notícia publicada: 13/07/2015