Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT acollirà congrés internacional per debatre sobre gestió del coneixement de les empreses

LOGO Congreso OLKC 2012 en ADEITEl congrés internacional OLKC, que se celebra amb caràcter anual des del 1996, tindrà lloc entre els pròxims 25 i 27 d’abril a València. Durant aquests dos dies, en els quals es preveu una assistència de més de 250 experts, es debatrà sobre els processos empresarials relatius a l’aprenentatge, el coneixement i les capacitats.

Uns processos que –segons explica un dels coorganitzadors d’aquest esdeveniment, el professor del Departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València, Joaquín Alegre– impliquen persones i mitjans tècnics i constitueixen «l’avantsala de la creativitat en el nivell organitzatiu».

«Des del punt de vista de las direcció d’empreses, entendre com aprenen les organitzacions, com gestionen els coneixements i com desenvolupen capacitats és important per a qüestions tan rellevants com l’adaptació a l’entorn, el canvi organitzatiu o la millora en àrees com la innovació, el disseny de productes o la internacionalització», subratlla el professor Alegre.

Entre altres ponents, participaran en el congrés experts internacionals de l’aprenentatge organitzatiu com James March, professor emèrit de la Stanford University i doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull el 2007, o Peter Senge, MIT i autor del llibre La cinquena disciplina.

Aquest congrés, l’última edició del qual va tenir lloc a Hull (Regne Unit), es fa per primera vegada a la seu d’ADEIT, on s’aplegaran els experts en aquest àmbit, principalment procedents d’Europa i Amèrica del Nord. La qualitat de la proposta, l’experiència en aquesta àrea de coneixement de la Universitat de València i les instal•lacions d’ADEIT han estat, segons indica Joaquín Alegre, els principals motius per a la celebració d’aquest esdeveniment a València.

La crisi, una oportunitat
En concret, la temàtica del congrés OLKC del 2012 tindrà com a objectiu fer llum sobre el paper que ocupa l’aprenentatge organitzatiu en l’excel•lència empresarial.

«Els temps de crisi impliquen canvis i també generen oportunitats; l’organització que aprèn té millors possibilitats d’implementar amb èxit aquells canvis que requerisca l’actual entorn empresarial i de proposar models de negoci diferents basats en la creació de valor afegit i no estrictament en l’eficiència productiva», conclou el professor Joaquín Alegre.

Més informació:
www.olkc2012.com/