Inici / Notícies
NOTíCIES

La prevenció fisioterapéutica centrada en la columna cervical i el cervell, nous seminaris

Els experts Lorimer Moseley i Gwendolen Jull impartiran dos cursos pràctics sobre prevenció fisioterapéutica i tractament dels desordres dolorosos de la columna cervical i la investigació en dolor i cervell. Organitzats per la Societat Espanyola de Fisioteràpia i Dolor (SEFID) i la Universitat de València, ADEIT i la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València acolliran aquests cursos durant els pròxims mesos de juny i juliol.

El primer serà el de ‘Tractament dels desordres dolorosos de la columna cervical: una aproximació basada en la investigació’ de la mà de Gwen Jull del 9 al 11 de juny en la Facultat de Fisioteràpia. La especialista en fisioteràpia múscul esquelética i professor emèrit de la Universitat de Queensland (Austràlia) abordarà el tractament de pacients amb aquestes dolències des d’una investigació multimodal.

Durant el seminari es revisaran els trastorns dolorosos de la columna cervical i les seues diferents presentacions clíniques tenint en consideració els dominis biològic, psicològic i social.
 L’enfocament del curs és fonamentalment pràctic i aborda l’avaluació i el tractament dels sistemes articular, neural, motor i sensorimotor i s’orienta sobretot a la teràpia manual i a l’exercici terapèutic.

Amb l’investigador de la Universitat de Queensland (Austràlia) i professor en la University of South Austràlia en Adelaida (Austràlia), Lorimer Moseley, els assistents podran conèixer com poden influir les nostres sensacions i accions en el dolor i moviment. Serà a través del seminari ‘De la investigació en dolor a la pràctica: cervell, dolor i protectómetre’ del 8 al 9 de juliol en ADEIT. Durant el curs, es presentarà el protectómetre com un mètode centrat en el pacient i com guia d’una intervenció basada tant en els principis bàsics de la ciència com en el model biopsicosocial.

Els seminaris estan coordinats per Rafael Torres, professor de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València i president i fundador de la Societat Espanyola de Fisioteràpia i Dolor SEFID.

La inscripció està oberta en:

Tractament dels desordres dolorosos de la columna cervical: una aproximació basada en la investigació

De la investigació en dolor a la pràctica: cervell, dolor i protectómetre

Notícia publicada: 03/03/2016