Inici / Notícies
NOTíCIES

José Vicente González, nou director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la UV

José Vicente González - director académico CCE 2012El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (CIERVAL), José Vicente González, serà el pròxim director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València durant els dos pròxims cursos.

Aquesta càtedra universitària, que enguany celebra la seua dècim tercera edició, té com objectiu difondre la cultura empresarial entre el conjunt de la comunitat universitària a través de diferents accions formatives, divulgatives i d’investigació. Programes per a afavorir la creació d’empreses, cursos per a estimular l’esperit emprenedor entre estudiants universitaris i sessions perquè professors animen als seus estudiants a valorar la creació de noves empreses són algunes de les seues activitats.

Per al president de CIERVAL, aquesta càtedra juga un paper fonamental en la mesura que treballa per a donar resposta al que, en la seua opinió, constitueixen «les principals assignatures pendents de les universitats: fomentar l’esperit emprenedor i afavorir la creació d’empreses innovadores de base tecnològica». Especialment, José Vicente González ha destacat d’aquesta càtedra la seua capacitat per a «suscitar entre els joves universitaris l’interès a decantar la seua professió cap al món empresarial».

Ferm defensor de l’instrument de la càtedra d’empresa com mig per a aproximar la Universitat i l’Empresa, José Vicente González ha estat vinculat a la Càtedra de Cultura Empresarial des de la seua creació en 1999, quan l’empresa que presideix, GH Electrotermia, va anar una de les primeres que va passar a formar part del Patronat d’aquesta càtedra, del que avui formen part 27 de les més importants empreses de la Comunitat Valenciana. A més, José Vicente González ha impartit classe a estudiants universitaris en vuit de les dotze edicions del curs Qui pot ser empresari?

Llarga trajectòria empresarial
Perit industrial de formació i màster en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València, l’actual president de CIERVAL i nou director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial ha ocupat llocs de responsabilitat dins d’organitzacions empresarials valencianes. Des de 2005 ha estat president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV). Anteriorment, ha presidit la Federació Empresarial Metalúrgica Valenciana (FEMEVAL), de l’Institut Tecnològica d’Òptica (AIDO) i de l’Institut Tecnològic del Metall (AIMME).