Inici / Notícies
NOTíCIES

GH Electrotermia i el Registre Mercantil, guardonats en els Premis Universitat-Societat

XVII Premios Universidad-Sociedad en ADEITBP Oil Espanya, el Registre Mercantil de València i GH Electrotermia han estat tres de les entitats guardonades en els XVII Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València, lliurats la passada setmana en la seu de l’ADEIT.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que va presidir l’acte, va subratllar la importància de treballar conjuntament per a plantar cara a la situació econòmica actual i va posar l’accent, especialment, en el paper de les universitats valencianes com generadores de coneixement, al mateix temps que va reivindicar «l’esforç econòmic» que s’està fent des de l’Administració en aquest àmbit. «Tan sols a través de l’esforç conjunt de l’empresa, la societat i la Universitat podrem plantar cara als reptes», va assenyalar.

En aquest sentit, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va insistir en la necessitat de treballar en col•laboració amb la societat, especialment en moments com l’actual. «Tota la nostra activitat va dirigida cap a la societat. Avui dia, en una època com l’actual, treballar sense aquesta visió és impensable», va dir, i va recordar que la Universitat de València va ser precursora a la Comunitat de València d’instruments de cooperació universitat-empresa com l’ADEIT.

Per la seua banda, el president del Consell Social de la Universitat de València i de l’ADEIT, Carlos Pascual, va recordar l’estreta col•laboració d’aquesta Universitat amb el seu entorn. «La Universitat de València sempre ha sabut caminar, i en els últims anys amb especial força, a la trobada amb la societat en la qual s’inscriu i tendir la mà per a conjugar l’excel•lència docent i investigadora amb l’aplicació i transferència de coneixements a la societat». No obstant això, ha reclamat un major esforç en aquest últim punt, que ha qualificat com una «de les moltes tasques pendents».

Premiats empreses i institucions
El president del Consell Social i de l’ADEIT va ser l’encarregat de lliurar el premi a José Vicente González com president de GH Electrotermia, entitat mereixedora del guardó a la trajectòria de col•laboració. Aquesta empresa, dedicada a la fabricació d’equips per inducció i de tractament tèrmic de metalls, ha estat guardonada per la seua col•laboració amb la Universitat de València des de 1987, any en el qual es va signar el primer contracte d’I+D entre ambdues entitats.

BP Oil Espanya, tercera empresa del sector petrolier a Espanya, va ser mereixedora del premi a la investigació i desenvolupament per la seua col•laboració amb la Universitat de València amb la qual, des de 2001, ha subscrit 24 contractes, principalment en l’àrea de la seguretat vial, per més de 390 mil euros.

El Registre Mercantil de València va ser premiat pel seu programa de pràctiques en empreses, a través del que ha acollit, des de 2005, a més de 200 estudiants de Ciències Empresarials, ADE, ADE-Dret, Dret i Economia de la Universitat de València.

Premis a la comunitat universitària
A més d’aquests premis pertanyents a la categoria d’Empreses i Entitats, en la modalitat Universitat de València han resultat premiats el professor del Departament d’Arqueologia de la Universitat de València, Joan Bernabeu, per la seua tasca investigadora, puntera en l’àmbit internacional, en col•laboració amb diferents entitats públiques i privades; el Màster en Intervenció en les Dificultats de l’Aprenentatge, dins de l’apartat dirigit a l’activitat formativa de postgrau i d’especialització; i els tècnics de la Unitat d’Innovació Educativa de la Universitat de València, en l’àmbit de la gestió universitària, per l’engegada i desenvolupament de la convocatòria d’ajudes i incentius dirigits a estudiants innovadors.

Per altra banda, dins de la modalitat Excel•lència Docent, uns premis dirigits a professors universitaris i dotats per la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat, els professors premiats han estat: Mª Luisa Ferrándiz, de la Facultat de Farmàcia; María Iborra, de la Facultat d’Economia; Emilia Matallana, de la Facultat de Ciències Biològiques; Göran Rollnert, de la Facultat de Dret; Bernardino Salines, de la Facultat de Magisteri; Mª Dolores Sancerni, de la Facultat de Psicologia; i Daniel Sánchez, de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Galeria fotogràfica del lliurament dels Premis Universitat-Societat 2012