Inici / Notícies
NOTíCIES

Un diploma de la UV formarà experts en mesures de prevenció del blanqueig de capitals

Diploma en Prevención y Represión del Blanqueo Capitales UVLa Universitat de València realitzarà aquest curs acadèmic 2011/2012 la primera edició del Diploma d’Especialització Professional Universitari en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries, que té per objectiu formar experts en l’avaluació de mesures de prevenció del blanqueig de capitals.

Aquesta figura és obligatòria des de l’entrada en vigor de la Llei de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme en 2010, que introdueix reformes penals, processals i administratives en aquest àmbit. Segons que expliquen els responsables del curs, Espanya se situa entre els països amb un índex més alt de tràfic il•lícit de drogues, delictes relacionats amb la corrupció i economia submergida.

Formació per a una nova professió
Aquest nou curs naix amb l’objectiu que la figura de l’expert extern en avaluació de mesures de prevenció del blanqueig de capitals guanye importància, tal com indica la directora del diploma i la professora del Departament de Dret Penal de la Universitat de València, Carmen Tomás y Valiente.

Aquesta nova funció i qualificació professional, que apareix amb aquesta llei per primera vegada en el dret espanyol, la podran exercir els qui posseïsquen la titulació acadèmica i l’experiència professional idònia, com es recull en l’article 28 de la Llei de prevenció del blanqueig de capitals. Aquest diploma oferirà la formació específica en l’àrea de l’estudi substantiu, formal i operatiu de la prevenció i repressió del blanqueig de capitals, el de l’auditoria, l’elaboració de dictàmens o la prova pericial, entre d’altres.

El professorat que impartirà aquest diploma està compost per docents del Departament de Dret Penal i de l’Institut de Criminologia de la Universitat de València, i també per professionals especialitzats en la prevenció i repressió del blanqueig de capitals.

Més informació i inscripcions en:
Diploma en Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals